Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luleåfans gripna efter smällskott

Inte nog med att Luleå förlorade.
Den tillresta klacken skämde dessutom ut sig med att kasta smällare och bli avvisade från läktaren.
Två personer identifierades och greps av polisen.

Annons

En stor grupp Luleåsupportrar anlände till Gävle redan på lördagsmorgonen med nattåget norrifrån. Dagen i Gävle blev stökig och fortsatte i samma stil uppe på Läkerol Arena.

Redan under uppvärmningen briserade ett knallskott och när Luleå reducerade till 1–2 i slutet av den första perioden small det igen.

Hela klacken plockades då ner från läktaren för en omvisitation och det dröjde en bra bit in på den andra perioden innan alla supportrar var tillbaka på läktaren igen. Supportrarna visiterades redan när de anlände till arenan, men tydligen slank pyrotekniken igenom.

Två personer greps för brott mot ordningslagen sedan man identifierat dem som personerna som kastat smällskotten, via bilder från kameraövervakningen, och togs till polisstationen. Förutom polisanmälan blir det även rapport till Svenska Ishockeyförbundet vilket kan rendera i att de gripna personerna stängs av från samtliga elitseriearenor.

– Det här var inget vi hade förväntat oss. För det första brukar inte Luleås fans komma till Gävle överhuvudtaget, och gör de det brukar det vara lugnt, säger Ingemar Eriksson, säkerhetsansvarig på Läkerol Arena.

Det är han, tillsammans med polisens arenabefäl och en ordningsman, som granskar kamerabilderna från sin position högt uppe på fjärde våningen.

Förutom att visitera alla supportrar en gång till gick också gallerstängsel ner som avskärmade Luleås fans från övriga besökare på Läkerol Arena, så kallad sektionering.

Gallergrindarna användes även när AIK var på besök, liksom när Södertälje gästade.

– Men då fällde vi upp dem igen efter ett tag eftersom Södertäljefansen var så skötsamma, säger en polisman på plats framför grinden, som inte kände igen beteendet hos Luleåsupportrarna.

– Jag har stått här sen Gavlerinkens tid och det har aldrig varit några problem när Luleå varit här tidigare, säger han.

Mer läsning

Annons