Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magmuskelskada hämmar Lauritzen

Sebastian Lauritzen är inte kvitt sina skadebekymmer – nu tvingas Brynässtjärnan till magnetröntgen.

Smärtan sitter i magregionen.

Annons

Lauritzen klev haltandes av isen i den tredje perioden under tisdagens förlustmatch (1–5) mot AIK. När Brynäs tränade dagen efter fanns Lauritzen inte med på isen. Istället åkte han till Uppsala för att magnetröntgas.
Skadan sitter i magregionen och vad Sporten befarar handlar det om en magmuskelbristning, som bottnar i ljumskproblemen han haft tidigare och som gjorde att han nyligen missade bortamatchen mot Modo.
Ännu är det oklart hur allvarlig skadan är.
– Det är magregionen han magnetröntgas för. Det är det enda jag vill och kan säga just nu, bekräftar Brynäs massör, Glenn Hellström, och utvecklar:
– Oerhört svårt för mig att säga något. Skadan kan egentligen sitta vart som helst. Belastningen har tidigare varit stor på ljumskarna och det går ihop med andra av kroppens områden. Rygg, lår och mage bland annat.
I matchen mot AIK högg till plötsligt till för Lauritzen, mitt i en vanlig åkning.
– Då var det bara att bryta. Hur allvarligt det är kan inte jag uttala mig om, men det syns väl att det inte är nåt vidare. Det känns värre än det gjort tidigare. Så ja, jag är orolig, sa Brynäsforwarden då, efter matchen.
Lauritzen har gjort 26 (9+17) poäng hittills den här säsongen och är med det bäst i Brynäs. Han ligger åtta totalt i hela elitseriens poängliga och är förstås ett tungt avbräck till lagets kommande match, Färjestad hemma på lördag. För mycket talar för att Brynäs får klara sig utan sin poängkung.

Mer läsning

Annons