Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmström i norskt topplag

Förre brynäsaren Henrik Malmström har hittat en ny klubb – åtminstone tillfälligt. – Ja, jag har skrivit på en månad med Sparta Sarpsborg i Norge och har redan spelat två matcher, berättar 30-åringen.

Annons

För två år sedan lämnade Henrik Malmström Brynäs efter tre säsonger i klubben. Men han har trots spel i Frölunda, finska Ilves och några få matcher i slovenska HK Jesenice under förra säsongen hela tiden haft Gävle som sin hemmabas.

Under hösten har han tränat med Gävle GIK:s 16-åringar för att hålla igång. Men någon klubb att spela i hittade han inte – förrän nu.

– All heder till GGIK och att jag fick träna med dem, men man vill ju spela och därför tackade jag ja till ett korttidskontrakt med Sparta Sarpsborg i den norska ligan för en vecka sedan, berättar Malmström.

Två matcher har han hunnit med att spela och laget, som leder den norska elitserien efter fem spelade omgångar, har vunnit båda matcherna.

– Jag gjorde mitt första mål när vi vann mot Storhamar med 2–1 i lördags, berättar Henrik som stortrivs.

– Ja, det är en fin klubb som har den bästa och största publiken i ligan.

• Kan det bli en förlängning?

– Dom verkar nöjda så här långt och från deras sida är jag övertygad att dom vill det. Och allt är ju förhandlingsbart och jag trivs ännu så länge.

Mer läsning

Annons