Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målrikt när Tierp avslutade snyggt i Surahammar

Tierp Hockey har de senaste veckorna gjort bra ifrån sig i hockeyettan. Den positiva trenden fanns också med i den sista matchen i grundserien. I Surahallen plockade Tierp hem två poäng efter mål av Johan Agu dryga två minuter in i förlängningen.

Annons

– Hela laget gör en jättebra insats och jag vill framhålla bröderna Berlin som ju hamnade högst upp i hockeyettans poängliga. Ett stort plus också till 17-årige Johan Eriksson som utvecklats fint som Div 1-spelare.

Tierpstränaren Torleif Lundsten var mycket nöjd efter slutmatchen i Surahallen, där Tierp vann med 6–5.

Gästerna vann både första och andra perioden. Tomas Berlin satte två mål i första perioden. Hemmalaget hann med att kvittera halvannan minut före pausvilan. Men det var Tierp som ägde perioden och vann skotten med klara 16–7.

Simon Östlund var tillbaka på bra spelhumör och satte två mål i den här matchen. 1–3 målet kom fyra minuter in i mittenperioden. För målpasset svarade Adam Mörk.

Sedan tilläts hemmalaget sticka upp med både reducering och kvittering. Målen kom i snabb följd.

Men efter knappa 14 minuter av andra perioden steg Simon Östlund åter fram och efter ett solonummer tog gästerna ledningen igen.

Innan den andra pausvilan så ökade Tierp på sin ledning till 5–3. Adam Mörk var än en gång framspelare, när Peter Andersson såg till att ”måla”.

– Vi hade en klar ledning inför sista perioden. Vi spelade bra även i slutperioden och åkte tyvärr på ett par skitmål, sa Lundsten inför förlängningen.

Här steg backarna Johan Agu och Per Andersson fram och såg till att gästerna kunde åka hem med bonuspoängen.

– Nu ska vi fira jul och sedan ser jag fram emot spelet i fortsättningsserien med tillförsikt, sa Lundsten, som med sina grabbar har spelat hela nio kryssmatcher.

– Vi har också slagit alla lag i grundserien utom Arboga, påpekade Torleif, för att understryka att det finns kvaliteter i laget.

Men Tierp behöver förstärka sin tunna trupp inför fortsättningsserien, där man öppnar borta mot Järfälla den 7 januari. Den 4 januari vässar man formen i ett hemmamöte med Hofors.

Mer läsning

Annons