Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Månsson: "Vi är starka hemma"

Skellefteå AIK fortsätter att trumma på i elitseriens toppstrid – mot alla odds.
– Vi visste att vi höll på att bygga ett bra lag, men alla journalister förstod kanske inte det, säger Mathias Månsson inför kvällens match mot sin förra klubb.

Annons

När halva elitserien är avverkad skiljer det endast sex poäng mellan serieledaren Linköping och nian Modo. Brynäs och Skellefteå var nederlagstippade inför säsongen, men båda lagen har imponerat och är i allra högsta grad med i kampen om topplaceringarna.

I kväll möts lagen i Skellefteå Kraft Arena.

– Det kommer bli tufft, men vi är starka och svårslagna hemma, säger Mathias Månsson.

Han har lyckats riktigt bra mot Brynäs tidigare i år – fyra poäng på två matcher.

Den 9 oktober spelade Månsson en avgörande roll mot sin gamla klubb. Med ett mål och två assist låg han bakom 5–2-segern på hemmais. I 5–1-förlusten i Läkerol Arena en vecka senare blev det ett assist från Månssons klubba.

Han är inte förvånad över Brynäs framfart hittills.

– Brynäs är ett bra lag, och Jacob Markström är fruktansvärt bra. "Honken" är väl elitseriens bästa målvakt, sedan kommer Markström. Det är nästan det viktigaste, att ha en bra målvakt. När man vågar lita på sin målvakt blir defensiven och anfallsspelet automatiskt bättre. Målvaktsspelet är väl skillnaden i Brynäs mot i fjol, det ska man inte hymla om.

– Widing, Dackell och Granström är några spelare som varit extra bra. De yngre killarna har överraskat också, säger Månsson som själv har gjort fyra mål och tio assist på 26 matcher så här långt.

Skellefteå har samma poäng som Brynäs (43), men parkerar före i tabellen tack vare bättre målskillnad. Månsson kände tidigt att det fanns stor potential i årets trupp.

– Vi visste att vi höll på att bygga ett bra lag, men alla journalister förstod kanske inte det. Vi är ruggigt bra på skridskorna och har mycket energi i laget. Vi har vänt många matcher i år. Jag är övertygad om att det kommer att bli slutspel.

– Jag har ingen aning, alla lag har väl blivit bättre. Det känns som att LHC är bättre i år än i fjol, men det verkar som att övriga lag också har blivit det. Det är kul, alla matcher är viktiga när det är så tajt i serien. November månad är alltid tung, men för oss funkar det bra just nu.

I fredags blev det dessutom klart att Mikael Renberg gör comeback i Skellefteå, strax före jul. Den rutinerade 36-åringen hoppas och tror att han har mer att ge. I fjol gjorde han 33 poäng (13+20) på 41 matcher för Skellefteå.

– Om det är den Renberg som spelade i fjol är det bara positivt. Han har varit med länge och är frejdig i sitt spel. Det ska bli intressant att se hur han är att ha i laget, säger Månsson.

– Jag trivs helt okej.

– Skellefteå är långt upp, men det visste jag ju, haha. Jag är här för att spela hockey.

Mer läsning

Annons