Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mardrömsstart för Valbo – ny förlust

Ny förlust för Valbo i hockeyettan.
Förortsgänget har fått en tuff inledning på serien. 1–5 i premiären i söndags och i går 1–4 (0–2, 0–1,1–1) mot topptippade Arboga.
– Det är klart att det är surt att förlora hemma. Men Arboga är riktigt bra, säger Valbos tränare Stellan Gerdin.

Annons

Först kan vi konstatera att det var Arbogas match det här. Gästerna var bättre i det mesta, med 2–0 i ryggen efter första perioden kontrollerade man matchen.

Gästerna spelade stabilt och hade ett kompakt försvarsspel. Arboga tippas som ett pålitligt topplag, insatsen mot Valbo understryker att man blir att räkna med när division 1-lagen ska göra upp om kvalplatserna till allsvenskan.

Arboga spelade rakt och med bra fart, ställde om snabbt vilket skapade stora problem i hemmalaget och två individuella misstag av hemmalaget gav Arboga 2–0 och det lugn man behövde.

Valbo reducerade till 1–3 genom Carl-Johan Ericson, han gjorde även målet mot Surahammar, i början av sista perioden. Nu var Valbo på hugget och med i matchen igen. Man lyfte upp spelet och satte press på gästerna, men förmådde inte skapa de där riktigt goda målchanserna, Arboga försvarade sig bra. Mest blev det några halvchanser och avsluten trubbiga.

Valbo gjorde spelmässigt en bra andra halva av matchen. De 7-8 sista minuterna på andra perioden satte man hård press på Arboga och skapade några hyfsade chanser, första halvan av matchen hade man inte skapat någonting, men tyvärr saknades en vass avslutare.

Sista perioden var Valbos. Då spelade man som bäst. Men man saknade det som Arboga hade – effektivitet.

Bara två mål på de två inledande matcherna. Avsluten är något som tränare Gerdin får gnugga lite extra på dagens träning.

Valbotränaren var naturligtvis inte nöjd, men konstaterade att man är på rätt väg.

– Med tanke på att det var ett så pass bra lag vi mötte var det ett klart steg framåt jämfört med premiären, säger Gerdin.

Mer läsning

Annons