Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markström hemma från sjukhuset

Efter en natt på sjukhus fick Brynäs målvakt Jacob Markström – lätt omskakad – åka hem till familjen i morse.
– Jag mår bra, men jag är lite hes och har lite ont i halsen, säger han.

Annons

Det var efter nästan exakt halva matchen mot HV71 på måndagskvällen som Brynäs succémålvakt träffades av ett slagskott på halsen från Jonas Johansson i Jönköpingslaget.

Pucken tog så olyckligt att 18-åringen segnade ned på isen och senare fick föras till sjukhus med ambulans.

– Det var inte så farligt, men man ville vara på den säkra sidan. Det är dumt att chansa, berättar Markström som efter en natt på Gävle sjukhus i morse fick komma hem igen.

– Dom röntgade och kollade lite att jag var okej och det var ingen större fara. Det man är rädd för var att det skulle svullna upp och jag kände direkt att jag inte riktigt fick luft och att det tog illa.

– Jag tänkte fånga pucken i magen, men det var ett ganska hårt skott och pucken bara steg så då försökte jag hoppa undan för att inte få pucken i huvudet och så träffade den på halsen i stället.

– Nej, inte att jag fått ett skott på halsen så här.

– Nja, jag kunde ju åka av isen själv. Men det känns ju att man fått sig en törn, säger Jacob som inte vet om han i framtiden ska använda sig av en så kallad haklapp.

– Jag får se om jag testar det, men det blir ju alltid sånt snack när det händer något. Det är samma om man släpper in en massa mål, då ska man göra si eller så istället. Jag får se hur jag gör.

För Markström själv var det viktigaste – förutom att det gick bra – att Brynäs äntligen vann matchen. Det blev ju 4–3 sedan Andreas Dackell avgjort i förlängningen.

– Jag följde slutet av matchen via en dator på sjukhuset och jag är stolt över att killarna fixade det.

Redan i morgon, onsdag, åker Jacob till Uppsala för att under dagen finnas med juniorlandslaget som har sponsorträffar och teorisnack. Själva turneringen som Sveriges juniorkronor ska spela behöver han dock inte delta i. Förbundskaptenen Pär Mårts har tidigare berättat för Sporten att Brynäs målvakt redan är given i junior-VM som spelas i Kanada runt årsskiftet.

För Jacob Markström väntar istället träning med Brynäs från och med torsdag.

– Jag räknar med att finnas med då, säger 18-åringen.

Mer läsning

Annons