Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markström i JVM-form

Jacob Markström var tillbaka i kassen efter skadan – och storspelade i sin sista match innan junior-VM.

Trots det hade inte Brynäs en chans mot Linköping och blev utklassat på bortaplan.

Annons


– Det kändes bra för mig, men man kan ju inte vara nöjd när man förlorar med 5–0, suckade Markström.På tisdag börjar Sveriges jakt på JVM-guld borta i Kanada under jul- och nyårshelgerna.

Då samlas den svenska truppen i Uppsala och fansen behöver inte vara oroliga för ”Småkronornas” viktigaste spelare – målvakten Jacob Markströms medverkan.

I går var han tillbaka i Brynäsmålet efter en mindre blödning vid ena nyckelbenet. ”Markan” storspelade och var den som ensam höll siffrorna nere mot elitseriens klart bästa hemmalag, Linköping.

Serietvåan utnyttjade tre power play skoningslöst i matchen och hade inga problem att vinna mot ett slitet och decimerat Brynäs.

– Det var tufft idag. Dom är bra och har lite flyt med puckar som studsar rätt och sådär också, sa en klart besviken Jacob Markström.

• Du kände inte av skadan något?

– Jag hade ju inte gått ut och spelat om jag känt att jag inte kunde.

• Och så här efteråt, hur känns det då?

– Trött, det var en tuff match och tungt att vi förlorade. Även om det kändes bra för mig kan man inte vara nöjd när man förlorar med 5–0.

• Men du har inte ont i nyckelbenet?

– Nej.

Markström skakar lite på huvudet och det verkar inte ens som det stundade junior-VM:et där Sverige ska försöka ta revansch på Kanada kan få honom på bättre humör.

– JVM är inget jag tänker på än. Jag ska deppa för det här den här helgen nu, sedan får jag börja tänka på det.

• Hur ser du på att spela JVM då, tycker du att det ska bli roligt?

– Jo, det är alltid roligt att spela hockey och stort att representera juniorlandslaget i ett VM. Men som sagt så börjar jag inte tänka på det förrän jag packar trunken på måndag kväll och åker till Uppsala på tisdag.

Trots två raka förluster, mot seriens etta och tvåa, går Brynäs till julvila som ett slutspelslag. Men efter matchen mot HV i torsdags (2–3) så fanns inte kraften hos juniorerna och de spelare som fått dra ett extra tungt lass på grund av alla skador.

Dessutom drog Brynäs bara på sig en enda tvåminutersutvisning mot HV i förra matchen, medan det i går var precis tvärtom.

Brynässpelarna åkte ut i parti och minut och därför vann Linköping mycket enkelt.

– Jag tycker att många som kommer in gör det bra, men man vet ju själv hur det är att komma upp från juniorhockeyn och spela i elitserien. Det är nervöst och en stor omställning, menade Jacob Markström.

 

Mer läsning

Annons