Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markström nominerad som Årets rookie

Brynäsmålvakten Jacob Markström är kandidat nr 2 till att bli Årets rookie i elitserien. Detta trots att han dominerade i serien redan i fjol.

Annons

”En ung man i en stor kostym som burit Brynäs IF på sina axlar ett par säsongen”, säger juryn bl a i sin motivering.

- En av de absolut bästa inom sitt gebit som svensk hockey fått fram, säger Pär Mårts, förbundskapten för J 20- landslaget och medlem i juryn för Årets Rookie.

- Han utvecklas hela tiden och vad jag märkte i den turnering vi var över i Kanada i höst har han lärt sig mycket av JVM- finalen förra säsongen, säger Mårts.

- Jacob älskar att tävla och älskar utmaningar, säger han. I det fallet är han extrem bland alla våra talanger. Han är redan väldigt rutinerad, men tar inget för givet utan är alltid fokuserad inför vad han ska göra.

Årets Rookie i Elitserien utses av Svenska Spel och Svenska Hockeyligan. Förutom äran handlar det också om en prissumma på 50 000 kronor som går till vinnarens moderklubb, i Markströms fall IK Sätra.

Fyra kandidater utses varje säsong och en av dessa utses slutligen till Årets Rookie.Kandidat nummer ett den här säsongen var Marcus Krüger, Djurgårdens IF.I juryn för Årets Rookie ingår Håkan Andersson, Svenska Spel, Tommy Töpel, Svenska Hockeyligan, Pär Mårts, Svenska Ishockeyförbundet, Mats Wennerholm, Aftonbladet samt från Kamratföreningen Hockeyjournalisterna Hasse Andersson och Singel Ericson.

Annons