Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markström skadad – kan missa resten av säsongen

Jacob Markström är knäskadad, riskerar operation och i värsta fall är säsongen över.

Det kan påverka hans framtid i Florida Panthers – som kan tänka sig en storaffär med den förre Brynäsmålvakten inblandad.

– Jag kan inte påverka någonting, säger Markström till Sporten.

Annons

Under fjolårets SM-slutspel drabbades Jacob Markström av en så kallad bakercysta (en vätskefylld slemsäck) i knävecket och han tvingades till vila.

Nu har knäet tagit skada igen. Det var under helgens förlustmatch mot Toronto Marlies som den förre Brynäsmålvakten tvingades utgå. Om det är samma skada som i fjol är fortfarande oklart, men värsta scenariot är att Markström tvingas till operation.

Då kan säsongen redan vara över.

– Jag var på magnetröntgen i går (läs onsdag) och bilderna är skickade till Florida. Jag vet inte vad det är och det är väldigt svårt att svara på vad det kan vara. Just nu är jag öm i knäet, men det känns inte superallvarligt, säger Markström när Sporten pratade med honom under gårdagskvällen.

Skadan kommer dessutom i fel tid. Den kan påverka hans framtid i Nordamerika. Florida, som missat Stanley cup-slutspelet varje säsong sedan 2005, fortsätter sin kräftgång i NHL. Nu vill klubbdirektören Dale Tallon rensa i spelarledet – och inte ens Markström går säker.

Framför allt inte med tanke på den nya skadan. Då överväger Florida att förlänga veteranen Tomas Vokouns kontrakt – och Markström riskerar att bli bortbytt i en eventuell storaffär.

– Det här laget har inte gjort någonting på tio år, så varför skulle jag kunna byta bort Markström? Vi måste bli bättre på varje område, har Tallon nyligen sagt till nhl.com.

Men själv känner målvaktslöftet sig någorlunda oberörd av ryktena. Han väljer att lägga fokus på annat.

– Vi får se vad som händer. Det här är absolut inget jag tänker på och inget jag kan påverka. Det är dom där uppe som bestämmer vad som kommer att hända. Det får jag infinna mig i.

Beskedet huruvida Markström är tvungen att opereras skulle komma snarast, men beskedet hade ännu inte kommit vid den här tidningens pressläggning.

Mer läsning

Annons