Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin blev oväntad premiärskytt

Med ett rappt handledsskott blev Martin Johansson säsongens förste målskytt i Brynäs.
– I fjol hade jag definitivt passat bort det läget, säger nyförvärvet från Mora.

Annons

Alla spelare vill förstås utvecklas under varje säsong. Martin Johansson hoppas göra det på sitt sätt. Målskyttet.

Han har aldrig tidigare varit en vass målskytt och i allsvenska Mora i fjol blev det bara tio mål för forwarden, som inför säsongen har ställt in siktet på målburen. Både på isen och i tankarna.

– Med den här säsongen har jag tänkt att gå mer på mål och försöka ta avslut själv. Jag har alltid letat passningsalternativ tidigare och målet hade jag förmodligen passat bort förra säsongen, säger Johansson.

Han öppnade säsongens målskytte med att pricka in Brynäs ledningsmål, drygt tre minuter in i matchen. I precis ett sådant läge han lika gärna kunde ha letat en passning.

– Jag kom från vänsterkanten och hade en ganska dålig vinkel. Skottet fick jag inte heller i väg ordentligt, men desto skönare var det när pucken gick i mål.

• Var elitseriepremiären så som du förväntat dig?

– Jag har ju spelat elitseriehockey förr (sporadiskt med Färjestad 2006-09) och vet vad det handlar om. Men det är skönt att det dragit i gång, det har man gått och längtat efter.

• Hur fungerade omgivningen i din kedja med Ollas och Hansen?

– Vi gjorde ett mål framåt och borde gjort något till. Samtidigt fick vi inte mycket emot oss i försvarszonen. Absolut godkänt i betyg i alla fall.

Mer läsning

Annons