Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masken om Foppa: ”Han är en krigare”

Anders ”Masken” Carlsson är Europascout för Colorado Avalanche. I samma klubb som Peter Forsberg nu gör sin NHL-comeback.

Han tror på Foppa – och hoppas hans närvaro blir ett lyft för NHL-klubben.

– Peter är en krigare, säger ”Masken”.

Annons

Peter Forsberg lämnade besked om att han är tillbaka på NHL-rinkarna. Med Colorado, samma klubb som han tidigare hade sin främsta framgångsepok i.

Och samma klubb som Brynäs förre guldhjälte, Anders ”Masken” Carlsson scoutar spelare för i Europa.

”Masken” tror att Foppas comeback kommer att bli ett lyft för NHL-klubben.

– Det kommer att betyda mycket. Framför allt för publiktillströmningen som varit ganska svag den här säsongen. Men också för det sportsliga. Peter är en exceptionell krigare som kommer att tillföra en hel del, säger ”Masken”, som dessutom har fått information från Colorados organisation att Forsberg har visat strålande form på träningarna.

– Han är i bättre form än på flera år, sägs det.

• Men han gjorde ett misslyckat OS. Vad talar för att han fortfarande håller NHL-klass?

– Det är ingen dussinspelare vi talar om. Visst, han kanske inte är lika snabb längre. Men Foppa har aldrig haft snabbheten som adelsmärke. Han lever på sitt huvud, sitt spelsinne. Bara han får hålla sig frisk och kry kommer det här bli väldigt bra.

• Har du själv pratat med Foppa?

– Nej. Jag känner honom, men inte så väl att jag brukar ringa honom.

Tre Kronors förbundskapten däremot, känner viss oro för hur Foppas kropp kommer att reagera på tempot och det täta matchschemat i Nordamerika.

– Och då pratar jag inte bara om hans fot, utan också hans ljumskar och axlar. Kampmomenten är fler än när han spelade i elitserien, säger Pär Mårts till TT.

Om det också kan bli landslagscomeback säger Mårts så här:

– Jag har inte tänkt tanken och inte velat göra det heller. Jag tycker inte att Peter ska vara inblandad i några rubriker med Tre Kronor, det har varit tillräckligt många ändå.

– Men det är inte omöjligt. Vi får följa hans framfart, säger Mårts, vars Tre Kronor på torsdag ställs mot Tjeckien i premiärmatchen i LG hockey games.

Mer läsning

Annons