Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Andersén fixade bonuspoängen

Brynäs fick med sig två poäng från måndagskvällens tuffa bortamöte med Luleå. Ställningen var 2-2 efter tre perioder när backen Niclas Andersén klev fram och tryckte in segerpucken i förlängningen.

I matchbloggen kunde ni följa dramatiken minut för minut.

Annons

JUST NU: Luleå-Brynäs 2-3 efter sd

På torsdag gästas Brynäs av Djurgården. Då är matchbloggen tillbaka igen. Tack för visat intresse.

Linköping-Södertälje är inte riktigt slut men står 8-1 så jag vågar säga att det blir hemmaseger där.

Det här var en match som stod och vägde ända fram till avgörandet. Brynäs gör en bra bortamatch, Luleå är en tuff uppgift men segern känns inte alls orättvis.

Skotten 10-8 till Luleå i den tredje perioden, 1-2 i förlängningen, totalt 33-25 för hemmalaget.

Jag är inte säker men jag tror att det kan ha varit Anderséns första elitseriemål, han gjorde inget förra säsongen i alla fall. Ovan vid matchhjälterollen är han definitivt.

Hur gick segermålet till då kanske ni undrar. Jo, Ove Molin tar pucken i ena sarghörnet, tar sig in mot mål och får iväg ett skott som Nilsson räddar, på returen vräker sig Andersén fram och trycker in 3-2.

2.15: 2-3 Niclas Andersén (Ove Molin).

Brynäs tar bonuspoängen.

Det är MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!

Spännande...

2.15: Brynässpelarna jublar för mål, men vad säger domarna? Konferens pågår... Nu tar den ena domaren på sig hörlurarna och ska prata med videodomaren. Att pucken är i mål är det inget snack om - frågan jag skulle tro det gäller är om Niclas Andersén står i målgården när han slår in returen...

Förlängningen är i gång.

Brynäs avslutar matchen med bra tryck i anfallszonen men utan att kunna vaska fram nån riktigt het chans. Nu blir det förlängning - igen! Börjar bli en vana för Brynäs.

Tredje perioden slut - förlängning väntar.

19.37: Ny tekning i Luleåzonen.

19.27: Tekning i Luleåzonen.

18.21: Brynäschans, Kahnberg trampar runt Luleåförsvaret och viker in vid första stolpen - avslutet över.

Brynäs fulltaligt.

Markström schabblar vid ena stolpen, Cam Abbott snor åt sig pucken åker runt kassen och försöker lägga in den vid bortre stolpen. Markström är dock blixtsnabb och kan reparera sitt misstag.

När man precis har klarat av en utvisning, då kommer såklart en till - och Brynäs levde farligt redan i det förra numerära underläget.

14.13: Utv, Brynäs. 2 min Sebastian Lauritzen (hooking).

Brynäs fulltaligt.

13.10: Farligt flera gånger om för Luleå men Markström fortsätter att agera väldigt stabilt.

11.44: Utv, Brynäs: 2 min Kristian Kudroc (crosschecking).

11.08: Bra Brynäsbyte som avslutas med ett backskott av Kristian Kudroc mot en målvakt med mycket trafik framför sig. Men Anders Nilsson har koll på läget och kan blockera pucken.

Halva tredje perioden spelad, skotten: 6-1 till Luleå.

8.30: Luleå pressar på i anfallszonen när Brynäs ställer om i ett två mot ett-läge. Men i målet hamnar Mads Hansen och inte pucken.

4.58: Icing, Luleå.

Nej, det är Luleå som har kopplat ett litet spelmässigt grepp i inledningen av den tredje perioden.

4.34: Icing, Brynäs.

3.20: Luleåchans, Arlbrandt får ett bra läge men skottet går högt, högt över. 

0.42: Luleåchans, Fabricius med ett slagskott som Markström svarar för en riktig tv-räddning på när han sittandes plockar pucken.

Brynäs fulltaligt.

Tredje perioden i gång! Luleå inleder i power play i 32 sekunder.

Innan också bloggen tar några minuters periodvila ska jag meddela att i kvällens andra match leder Linköping med 4-1 mot Södertälje.

Magnus Kahnberg om första målet:
"Det känns förstås jätteskönt. Vi gör en väldigt bra andra period, åker mycket skridskor, vinner mycket närkamper. Nej, vi har en positiv känsla inför tredje.

Jörgen Sundqvist står uppsatt som passningsläggare till Kahnbergs 2-2-mål men när repriserna vevas nu i pausen kan vi klart och tydligt se att det är Eero Somervuori och ingen annan som står för passningen.

11-7 i skott för Luleå i den andra perioden men det känns som att det här var Brynäs period, framför allt inledningen som också gav Kahnbergs kvittering. Luleå tog time-out efter drygt sex minuter och efter det har matchen stått och vägt där det som skapats i chansväg mestadels kommit i respektive power play.

 

Bra power play av Luleå avslutar perioden men Brynäs håller tätt.

Andra perioden slut.

18.28: Utv, Brynäs. 2 min Alexander Sundström (hooking).

Luleå fulltaligt.

15.41: Utv, Luleå: 2 min Cam Abbott (hooking).

15.20: Jätteläge, Luleå. Markström släpper en retur rakt ut till Chabada som har hela målet öppet. Markström kastar sig likt en fotbollsmålvakt men behöver inte rädda då skottet går över.

14.11 spelat av den andra perioden. Matchen står verkligen och väger just nu. Jag kan inte se att det tippar över till åt något håll utan nu handlar det om att våga ta initiativ.

Bra box play av Brynäs. Luleå tillåts inte skapa mer än ett par skott från långt håll.

Brynäs fulltaligt. 

9.19: Utv, Brynäs: 2 min crosschecking Magnus Kahnberg.

6.46: Time out,  Luleå. 
Brynäs fina inledning på den andra perioden tvingar Rönnberg/Kyrö till ett snack med sina killar.

Oj, oj, oj så skönt och efterlängtat det där målet måste kännas för Kahnberg. Sundqvist lägger en puck mot mål som Kahnberg snappar upp med ryggen mot mål - han vänder runt mitt framför mål och drar iväg ett dragskott från 3-4 meter som letar sig in.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!
4.31: 2-2 Magnus Kahnberg (Jörgen Sundqvist).

4.23: Brynäs har inlett den andra perioden piggt.

Det sägs att det är svårt att spela power play i början av en period och det fick vi ett tydligt exempel på här där Brynäs inte alls fick nån ordning. Annars har Brynäs power play varit bra i dag, Sundqvists mål kom ju dessutom i fem mot fyra.

Luleå fulltaligt.

0.19: Utv, Luleå: 2 min high stick Karl Fabricius.

Andra perioden är i gång.

Niklas Czarnecki intervjuas i PPV-sändningen inför den andra perioden:
"Vi får ju en strålande start men sen får Luleå vrida tillbaka matchen till deras fördel lite för lätt. Vi måste åka mer skridskor, spela mer fysiskt och våga mer när vi själva har pucken".

Ytterligare en match i kväll, Linköping-Södertälje står 2-0 i slutet av den första perioden.

Vi noterar 11-8 i skott för Luleå i den första perioden som är svåranalyserad. Allt hände i början. Brynäs tog ledningen i power play genom Jörgen Sundqvist men Luleårepliken lät inte vänta på sig mer än två och en halv minut och lägg till ytterligare en minut och 58 sekunder på matchuret så var 2-1 för Luleå ett faktum. Känns väl ändå rättvist, Luleå lite hetare utan att dominera på något sätt.

Brynäs målskytt Jörgen Sundqvist till PPV:
"Lite tunga ben i första. Luleå får trycka tillbaka oss emellanåt".

Första perioden slut.

En minut kvar av perioden.

Brynäs fulltaligt.

14.30: Utv, Brynäs: 2 min hooking Mads Hansen.

14.06: Backskott och styrning framför mål, men Markström håller pucken utan att släppa retur. 8-7 i skott för Luleå så här långt.

Båda lagen fulltaliga.

10.14: Hårt Brynästryck i power play där Kahnberg och Hietanen har varsitt jätteläge men Luleåspelarna kastar sig och täcker uppoffrande.

Kalasläge för Brynäs som nu får spela fyra mot tre.

8.58: Utv, Luleå: 2 min lagstraff, för många spelare på isen.

8.01: Dubbelutvisning, Alexander Sundström och Pierre Johnson 2 min vardera för roughing. Spel fyra mot fyra.

Snärtigt dragskott från backposition upp i taket  bakom en skymd Markström.

MÅÅÅÅÅÅÅÅL!
7.20: 2-1 Jan Sandström, spel fem mot fyra.

6.38: Utv, Brynäs: 2 min holding Magnus Kahnberg

Mycket trafik framför Markström, Lavander håller sig framme och slår in en retur.

MÅÅÅÅÅÅÅÅL!
5.22: 1-1 Mats Lavander (Pär Albrandt, Johan Fransson)

Ett riktigt bra power play av Brynäs som också får utdelning och vilket mål sen! Sundqvist smyger med på bortre stolpen men passningen kommer nån halv meter ovanför isen - inga problem för Sundqvist som med skridskon jonglerar med sig pucken och i nästa steg slår in den på tennis med klubbladet. Läckert!

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!
2.54: 0-1 Jörgen Sundqvist (Eero Somervuori) spel fem mot fyra.

1.38: Utv, Luleå: 2 min hooking Robin Lindqvist.

Matchen är i gång!

Två huvuddomare i kväll, Marcus Vinnerborg och Thomas Forsström,

"Luleå är favoriter, vi är här för att göra en bra match. Vi vet hur vi ska spela för att slå Luleå" säger Niklas Czarnecki till PPV strax före nedsläpp.

(18:54) 
Lagen har redan mötts en gång i årets elitserie, hockeyfesten får några veckor sedan. Då vann Brynäs med klara 4-0 efter att ha gått ifrån till 3-0 redan i den första perioden. Hur går det i kväll tror ni? Ta chansen och skriv en kommentar längre ner på sidan.

(18:49)
Då har ni laget i faktarutan här intill. Glädjande att kunna konstatera att Andreas Dackell är tillbaka efter några matchers sjukfrånvaro och tar självklart plats i förstafemman.

Calle Järnkrok och Emil Sandin saknas på grund av sjukdom, Lasse Jonsson är skadad och Simon Bertilsson fortfarande avstängd. 18-årige junioren Sebastian Wännström är extra forward i kväll och kan komma att få göra elitseriedebut.

(18:34) 
Hej och välkomna att följa Brynäs bortamatch mot Luleå här i matchbloggen. David Blomster heter jag som sköter rapporteringen i dag. Som vanligt ska vi börja med att kika på hur Brynäs formerar sitt lag i kväll...

Mer läsning

Annons