Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Brynäs föll tungt i Timrå

Daniel Sandström var på plats i E.ON Arena i Timrå och bloggade från matchen Timrå-Brynäs. Läs, och kommentera!

Annons

JUST NU 4-1 (SLUT)

 

Ja, det blev alltså matchstraff för både Wanvig och Johan Andersson.. Man kan väl säga som så att Wanvig visade sin frustration över sin lilla istid i matcherna.. I kväll blev det 3.59.. Därmed tackar bloggen för i kväll.

 

Matchen är slut och den avslutas med en rejäl fajt mellan Kyle Wanvig och Johan Andersson i Timrå.

 

18.58: Jonte Carlsson och Timo Pärssinen får två min var för en privat uppgörelse och samtidigt sjunger Timråklacken att "Brynäs är bara Micke Lind"  Skadade Lind är ju lite av ikon i Timrå sedan han var med och förde upp laget i elitserien för några år sedan nu.

 

Spel fyra mot fyra alltså. Och Timrå spelar ut Brynäs fullständigt,

 

Mindre än två min kvar att spela.

 

Tiden för det var 17.33 och några sekunder senare får Jörgen Sundqvist en tvåa för tripping.. utan klubba. Där kan man snacka om kompensationsutvisning. Och Sundqvist snackar till sig en tia för missconduct också.

 

Domaren Sören Persson är inte populär just nu.. När en Timråspelare får en tuff tackling bakom Brynäs mål blir det ingen utvisning. Det får Timråbåset att skrika en del mindre väl valda ord och Persson tar en tvåa för snack..

 

Knappt tre minuter kvar och Brynäs är ett slaget lag. Timrå har ägt i stort sett hela matchen och utan Markströms storspel hade detta varit större siffror

 

Men något mål blev det i alla fall inte i det här numerära överläget för Timrå.

 

Timrå spelar ut hela sitt register nu och Brynäs får inte en lugn stund..

 

Det kan bli mer nu.. power play för Timrå.

 

13.56: Niclas Andersén får två minuter för en fasthållning.

 

12.34: det här är inte bra. Brynäs slår till icing i eget numerärt överläge... Ja, vad säger man..?

 

11.10. Ny TIK-utvisning. Mikko Lehtonen får 2 min. Våldsamma busvisslingar från de 5 802 på läktarplats.

 

Timrå är fulltaligt och kontraslår direkt.

 

Power play för Brynäs alltså. Men Timrå ligger på bra och ger inte Brynäsarna något utrymme för att sätta upp sitt spel.

 

8.42. Pär Styf utvisas 2 min för holding.

 

Det där var spiken i kistan. I power play skickar Lehtonen in ett mäktigt slagskott utan chans för Markström.

 

MÅÅL: 4-1 (8.08) Mikko Lehtonen (Sebastian Erixon, Björn Svensson), spel fem mot fyra.

 

6.40: Brynäs Mads Hansen 2 min tripping.. Uppförsbacke..

 

Snart fem minuter spelat av tredje perioden och jag kan berätta att Kyle Wanvig nu får speltid i Brynäs.. Men det känns inte som att det hjälper i det här läget.

 

Jaha, samtidigt som jag satt och kämpade med att få tillbaka min uppkoppling som försvann i paus satte Timrå 3-1 direkt här i början på tredje och det känns väl som att det målet kom lite retroaktivt för pressen laget hade i andra perioden. 

 

MÅÅL, direkt i tredje perioden för Timrå. 3-1 (0.54) Mika Pyörälä (Timo Pärssinen och Magnus Pääjärvi-Svensson)

 

Då är andra perioden slut. Och Timrå är överlägset Brynäs just nu.. Skotten i andra perioden blev 12-4 och givetvis håller det inte för Gävlelaget att bara skjuta å-t-t-a skott på två perioder. Vad säger ni som följer bloggen? Kan Brynäs rycka upp sig och få med sig någon poäng härifrån? Kommentera gärna här nedanför nu i paus.

 

19.20 när Brynäs äntligen kommer ur egen zon efter i vad som känts som en evighet. Då får också Jonte Carlsson ett bra skottläge direkt, men han skjuter utanför målet.

 

18.41. Och det är bara Markström och lite tur som just nu hindrar Timrå från ett tredje mål.

 

17.29. Brynäs får bara jaga puck innan Markström till slut kan blockera. "Det ser ut som power play för Timrå, säger Sundsvalls Tidnings sportchef Rolle engström som sitter på raden bakom mig.

 

Nej, det ser inte särskilt stabilt ut i Brynäsförsvaret just nu. Mindre än fyra min kvar av andra perioden. Kanske läge för Wanvig att komma in snart?

 

Timrå har gått ned lite i tempo nu. Men Brynäs har svårt att skapa något i spel fem mot fem..

 

Timrå fulltaligt. Men Brynäs hade ett par fina lägen. Bland annat hade Ove Molin ett skottpassning som Mads Hansen var nära att styra in.

 

13.15. Bättre ordning på PP nu. Och Lasse Jonsson skjuter att bra skott som Backlund styr över i skyddsnätet.

 

... men vad händer? Jo, Brynäs slår icing... tror det var Lauritzen.. Slarvigt!

 

Chans för Brynäs att kvittera då i fem mot fyra-läge.

 

12.12: Anton Lander 2 min fasthållning. Gillas inte av publiken här i det så kallade proppskåpet.

 

Brynäs orkar inte stå emot när Timrå spelar PP. Pär Styf gör målet i röran framför Makrström assisterad av Anton Axelsson och Oscar Sundh.

Brynäs tar time out efter målet.

 

MÅÅL: 2-1 till Timrå (11.32)

 

Halva matchen spelad drygt. Timrå sätter upp ett bra power play och Brynäs har det riktigt tufft just nu..

 

10.04. Brynäs Ove Molin 2 min, hakning.

 

7.44. Dackell och Lauritzen kontrar. Lauritzen skjuter, men Backlund räddar.

 

7.23. Brynäs tvingas slå ifrån sig till icing.

 

Czarnecki verkar även ha gått ned på tre centrar och fyra ytterforwardspar. Anton Persson har inte spelat hittills i andra perioden och när Vas och Alcén var inne nyss hade de Dixon som center mellan sig

 

Drygt fem min spelat och Timrå fortsätter sin press. Undra om Brynäs orkar det här med bara fem backar..

 

Timrå har verkligen rivstartat i den andra perioden - och bombarderat Markström med skott. Och till slut höll det inte längre. Sebastian Erixon satte en kanon i krysset bakom sin JVM-kompis Jacob Markström. Erixons första mål i Timrå enligt speakern.

 

MÅÅL: 1-1 (3.46) Sebastian Erixon (

 

Lite dåligt med kommentarer från er läsare idag.

 

Kan även berätta  att jag nyss hälsade på Bäckis. Ni kanske såg honom själva i teve nyss. Han var lugn och avslappnad och blir just nu intervjuad av - ja, gissa vem? Bäckisbloggen förstås.

 

Nu nedsläpp i period nummer 2. Folk säger till mig att Garnström inte fintade någon back. Kan vara så, jag hann inte se.

 

Första perioden är slut. Brynäs leder med 1-0. Inte helt rättvist kanske, men Markström storspelar och räddar sitt lag och dessutom har Brynäs gjort ett extremt snyggt mål.

Skotten: 15-4  till Timrå.

 

Målet kom efter 18.28. Och det var extremt snyggt. Dackell tar in pucken i anfallszon, släpper den bakom ryggen till Granström som fintar bort sin back och dessutom Backlund i målet och kan lägga in pucken i öppet mål. Läckert!

 

MÅÅL: 0-1 Jonathan Granström

 

Jo, det var som jag misstänkte. Svanberg är bänkad efter markeringsmissen när Tenkrat kom fri.. Andersén och Sundqvist spela ihop nu.. Brynäs redan på fem backar alltså.

 

... och Lasse Jonsson  spelar med Jonte Carlsson. Möjligt att Ola Svanberg redan är bänkad vi får se i nästa byte.. Samtidigt har Emil Sandin ett hyfsat skott som tar i hjälmen på Backlund. Nu 16.16 spelat.

 

15.30. Ändring i ett Brynäs backpar. Nolander spelar med Sundqvist nu

 

14.20. Timrås Oacar Sundh prickar utsidan av stolpen

 

12.33: Tenkrat kommer fri.. Går mittemellan Sundqvist och Svanberg, men tjecken lyfter en backhand utanför.

 

12.08 Bägge utvisas 2 min roughing. Hansen och Erixon alltså.

 

Man kan säga så här att Timrås anstormning kom efter tio spelade minuter istället för första två min som Brynäs nog trodde. Nu spelat 12.08 och fajt mellan Hansen och Sebastian Erixon 

 

10.54: Icing Timrå

 

Oj, oj, oj! Markström spelar enormt bra och radar upp räddningarna..

 

Tiden för Oves utv var 7.58 

 

Kortvarigt PP för Brynäs.  Eftersom en brynäsare tappar pucken och Ove Molin tvingas trippa en hemmaspelare.. 2 min för Ove och spel 4 mot 4 num 

 

7.27. Peter Tenkrat 2 min hög klubba, 

 

Halva hallen trodde det var mål efter knappa sju min, men Timrås Dacasmirro lade pucken på utsidan av nätet. Rätt lustigt när halva hallen ställde sig upp och jublade.

 

Brynäs har börjat ganska offensivt. Men det är Timrå som haft ett par farliga chanser nu efter 6.03 av första perioden. Men det där fartfyllda galet offensiva som Czarencki varnade för från Timrås sida har vi inte sett så mycket av.

 

4.56.  Markström räddar en farlig Timråchans.. men det var nära när pucken dansade lite på mållinjen där ett tag.. Men fortsatt 0-0

 

Ola Svanberg som får spela nu när Juuso Heitanen är axelskadad gör alltså det i par med Jörgen Sundqvist.. Och Ola verkar spelsugen.. nyss bar han upp pucken på högerkanten.

 

Markström fick känna på pucken efter 1.40 ungefär.. Och det var Brynäsbacken Jonte Carlsson som spelade hem... men Markan var med på noterna och han verkar inte lida av sitt lilla ingrepp i går morse..

 

Matchen är i gång.  Som vanligt bra tryck från Timråklacken på ståplats

 

Så här innan nedsläpp kan jag också meddela att Brynäs Oldtimers besgerade Timrås dito med 5-3 i en förmatch.. som vi dock missade. Dom bröt redan efter 15 min i andra perioden. Men enligt rapporterna ska Micke Wahlberg ha varit grymt bra i matchen.. Och sjödda tuggade dubbla toy.. Men nu dags för nedsläpp i kvällens viktigaste match.

 

 

19.03: Nationalsång och line up är på gång. Så snart kan matchen börja.

 

 

18.55: Vi hade hoppats att få träffa Nicklas Bäckström innan matchen - jo, han är på plats och ska vara gäst i Canal + studion i en av periodpauserna, men han har nåt sponsoruppdrag som dragit ut på tiden innan nedsläpp..

"Bäckis" landade i Sverige i morse, han är ju ledig i en vecka nu när NHL gör uppehåll för All Star Game. Och eftersom Washingtons stjärna inte är uttagen har han valt att åka hem till Sverige.

 

18.45:  Välkomna till Timrå och E.On-arena. Jag och Magnus Hägerborn har anlänt till Medelpad. Brynäs har värmt upp och Markström såg het ut.

 

 

Mer läsning

Annons