Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Brynäs förlorade mot Färjestad

Dagens reporter för Matchbloggen under matchen Brynäs-Färjestad i Daniel Sandström. Följ hans rapportering här, och kommentera gärna.

Annons

JUST NU: 1-3 (SLUT)

Brynäs fick den hjälp man ville ha från Linköping som vann med 6-3 borta mot Skellefteå, men det hjälpte ju inte alls det eftersom Brynäs förlorade mot Färjestad. Nu får vi vänta till på måndag då de fyra främsta ska välja sina motståndare. FBK väljer först och kommer givetvis att ta Brynäs. Så då blir det match igen mot Karlstadslaget här i Läkerol Arena på torsdag. Det kan vi nästan vara säkra på.

 

Skotten i sista perioden: 10-8 Totalt: 24-30..

 

Matchen är över och serien är är slut!

 

Men inte mycket som återstår och FBK spelar bara runt i power play sista sekunderna.

 

Spelet igång igen efter en FBK-time out

 

18.35: Jonte Carlsson 2 min holding

 

Helt okej PP av Brynäs. Men självklart blir det inget mål... Men värre då att Peter Nolander sköt pucken rakt på Jonathan Granström, såg ut som att det tog på handen på Granis.. hur illa var det?

 

14.57. Ny FBK-utv. Martin Sevc 2 min crosschecking i ryggen på Micke Lind.

 

Nej, inget mål i detta numerära överläge heller och nu återstår det bara sex minuter...

 

Granström, Silfverberg och Sandin försöker hitta på nåt i PP men Divis spelar lugnt och säkert i kassen och fredar sitt mål.

 

11.13: Sista chansen då. Marcus Paulsson åker på en tvåa för slashing

 

Mindre än tio min återstår och Brynäs får nog finna sig i att förlora den här matchen.. Det där lilla extra finns inte att hämta ur spelarna ikväll.

 

9.02 Andersén måttar och skjuter bra - men Divis (FBK:s reservkeeper) plockar pucken elegant. 

 

7.14 Marius Holtet 2 min holding.. reduceringsläge för Brynäs.

 

Men någon toppning från Czarnecki är det inte frågan om.. Brynäs går runt på fyra kedjor..

 

Lauritzen, Hansen och Molin trycker på framåt..

 

Drygt fem min spelat att Brynäs har lyft upp spelet, men skärpan framför mål saknas

 

Ok, Brynäs försöker komma ikapp här. Hietanen frestade nyss med ett skott mot Divis och starten av tredje perioden har varit ganska optimistisk från hemmalagets sida.

 

Nu är vi igång med period nr 3. Och Jörgen Sundqvist inlder med ett kanonläge när han glider in mellan FBK-backarna.. men missar pucken när han ska skjuta. 

 

Lite dåligt med kommentarer för övrigt ikväll. Ta chansen och skriv här längst ned...

 

Någon undrade hur det går för Micke Lind i kommentatorsfältet - och jodå, hyggligt får man väl säga. Han försöker som alltid att spela smart och letar lägen för sig själv och andra där ute, men den här matchen handlar ju mycket för honom om att komma igång med matchtempot och sådant.. Han spelar lite kortare byten än kedjekamraterna, men han verkar inte ha ont eller så..

Paus efter två perioder: Skotten i andra: 8-12

 

Nu är det 4-2 till LHC efter två perioder mot Skellefteå... men det hjälper ju inte Brynäs just nu.. BIF måste vinna här för att gå förbi och bli sexa och på så sätt undvika att bli valda av Färjestad. 

 

Den var ytterst tveksamt utdömd av rookien Niklas Johansson - och då bjuder Brynäsklacken på en - för en gångs skull - ganska roligt ramsa när de ropar "Allsvensk domare"... till Johansson..

 

16.29: Peter Nolander 2 min interference

 

Man kan nämligen utan att ljuga påstå att FBK spelar på 80 procent av sin kapacitet och ändå leder man med betryggande 3-1 när fyra min återstår av andra perioden.

 

Ja, Brynäs kommer att får det tufft mot detta Färjestad. Kan ju inte tänka mig att de väljer något annat motstånd än just Brynäs när det är dags för val på måndag kväll... 

 

MÅÅL: 1-3 (14.04) Jörgen Jönsson (Per Åslund), spel fem mot fyra.

 

..kan det må hända vara så att brynäsarna fått rapporter om att Linköping har vänt mot Skellefteå till 3-2 och att det är därför dom är så heta... Nu vill nämligen alla in på isen och spela... Men är man sex på plan blir det utvisning... Så PP för FBK nu efter 13.13.

 

Just som man skulle börja döma Brynäs fem mot tre-spel så slår alltså Jacke Silfverberg till igen och skjuter sitt tredje mål på två matcher.. Han hittar rätt efter en målvaktsretur.. Snacka om att det har lossnat för honom nu..

 

1-2 (11.07) Silfverberg (Granström, Sandin) , spel fem mot tre.

MÅÅÅL. Jakob Silfverberg - igen han är HET!!

 

9.46 Peter Nordström 2 min tripping och fem mot tre för Brynäs i 1 min och 31 sek.

 

9.17. Då börjar det hetta till lite. Martin Sevc kör in en brynäsare i sargen och får 2+10 för checking from behind för det... mycket fult och onödigt och Juuso Hietanen samt Rickard Wallin börjar kaxa mot varandra och får också 2 min vardera. dessa kvittas och nu när Molin kommer in blir det fem mot fyra för Brynäs

 

Färjestad spelar med ett helt annat självförtroende än Brynäs.. både i PP och spel fem mot fem.. men det är klart laget har ju vunnit serien..Brynäs är nog mest nöjda med att ha klarat sig till slutspel..

 

7.23. Då åker Ove Molin ut 2 min för interference..

 

Nej, Brynäs. Detta är för dåligt. Spel fem mot fyra blir nästan fem mot tre när FBK:s Peter Nordström blir av med klubban.. men gästerna får ändå ut pucken och blir också fulltaligt.

 

5.03: Chans till reducering. Emil Kåberg i FBK 2 min utv interference

 

Jaha. Där kom tvåan. För andra gången ikväll slår Per Åslund till när han rakar in pucken mellan benskydden på Markström..

 

MÅÅL: 0-2 (4.15) Per Åslund (Jörgen Jönsson, Martin Sevc), spel fem mot fyra.

 

3.22: Jonathan Carlsson 2 min holding

 

Kvällens publiksiffra: 7 522.

 

Andra perioden är igång... FBK sätter tryck direkt.

 

Kan ju dra kedjorna för er också.. I första: Dackell, Dixon, Hermansson. Andra: Lauritzen, Hansen, Molin. Tredje: Silfverberg, Granström, Sandin. Fjärde: Sundström, Lind, Alcén.

Backparen är de gamla vanliga och Markström i kassen. 

 

Första perioden är slut och FBK leder med 1-0. Klart rättvist så här långt..

Skotten: 6-10.

 

... och just som jag skriver det skjuter Färjestad i stolpen...

 

Två min kvar av första perioden och Brynäs har lyft upp spelet en aning mot slutet...

 

Väldigt mycket slarv från brynäsarnas sida. Dåliga passningar som går på motståndarnas klubbor och ovarsamt spel i egen zon, särskilt av Lasse Jonsson...

 

Inte för att vara dum mot Daniel Hermansson, men förstakedjan är rätt så försvagad med honom där intill Dixon och Dackell jämfört med Widing...

 

Snart tolv min spelat och Färejstad har greppet om den här matchen.. Känns som om de vill visa musklerna rejält inför slutspelet. Just nu talar ju allt för att det blir de här lagen som möts snart igen,.

 

Färjestad pressar hårt i Power play, men lyckas sedan med konststycket att slå en icing.. till publikens munterhet. Det är förresten ganska mycket folk här i kväll också.. Säkert över 7 000 igen.

8.20. Brynäsutv,  Jörgen Sundqvist 2 min holding.

7.39 spelat av den första perioden. Nytt skott från Lind, men över via FBK-klubbor 

Inget mål i PP, men väl hyggligt spel framför FBK-kassen..

Och Micke Lind får spela power play direkt. Han spelar med Dixon och Dackell... kunde han inte fått börja med dem då och fått lite jubel på line upen.. ja, jag vet att jag tjatar men det hade väl varit roligt.

 

4.01. Utv nr 38 Reinard Divis, målvakten alltså åker ut två min för en interference.

Micke Lind gjorde nyss sitt första byte ett ganska kort sådant cirka 30 sek, men han fick iväg ett skott på mål i alla fall.. men det smet utanför Divis stolpe.. det är han som står i kväll 

 

Per Åslund gör målet assisterad av Johan Motin. Tung start för Markström som inte stått på fem matcher.. Andra skottet var det som gick in.

MÅÅL! 1-0 till Färjestad efter 1.49 Per Åslund.

 

Nåväl. Matchen är igång i alla fall - och det är redan 1-1 mellan Skellefteå och Linköping.

 

Men frågan är om det inte är ännu mer ogenomtänkt av Brynäs att inte låta Micke Lind, som gör come back efter fyra månaders bortavaro, vara med på line upen... Han behöver ju för tusan inte spela i första bytet - ändå.. Kan någon, någon gång tänka till lite...?

 

FBK-kaptenen Rickard Wallin fick ta emot den där prischecken av hockeyligans Vd Peter Gudmundsson för seriesegern. Och Wallin och FBK fick ta emot välfötjänta applåder, men sen gör speakern Kenth Larsson något mycket pinsamt. Han ber Brynäs hemmapublik i Läkerol Arena att utbringa ett fyrfaldigt leve för Färjestad.

Mycket mycket märkligt. Snudd på tjänstefel, Brynäs och Kenth

 

Nu är bägge lagen inne på isen och jag tror bestämt att Färjestad ska få en miljon kr här alldeles strax

 

 

Jacob Markström står i mål också något som jag var inne på i dagens tidning.

 

Precis som jag skrev i dagens tidning så gör Micke Lind come back! Och Daniel Widing spelar inte i kväll.

 

Hallå där! Välkomna till Läkerol Arena och kvällens match. Den allra sista i årets i elitserie som spelas mellan Brynäs och Färjestad.

 

Mer läsning

Annons