Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Brynäs-Södertälje

Dags för Brynäs tredje träningsmatch, som spelas i Bollnäs mot Södertälje. Matchbloggen bevakar naturligtvis. Daniel Sandström finns i den fullsatta hallen och rapporterar. Matchstart kl 19.00. Häng med!

Annons

Matchen slut: 3-3

 

Matchen slut. Det slutar 3-3 och ingen over time. Skotten i sista 11-6 till Brynäs. Sammanlagt 26-26. Ganska rättvist med oavgjort i den här matchen som inte nådde några högre höjder... Nu har Brynäs vunnit en (Lugano 4-1), förlorat en (Mora 3-4) och spelat en oavgjord (Södertälje 3-3). Matchens lirare blev Simon Bertilsson i Brynäs och Jens Olsson i SSK. Två backar alltså.

 

Brynäskontring. Ove Molin och Mads Hansen kommer två mot ett i box play. Ove passar snyggt till Hansen som missar skottet och skjuter utanför.. Bästa chansen i SSK:s PP

En minut kvar.

 

Brynäs-utv. 17.41 Niclas Andersén ut två min för roughing..

 

17.00. Steve Dixon hade ett bra läge att avgöra det här.. men han missar...

 

Från vänskap till hat. På bara någon minut så gick den här matchen från ren uppvisning och vänskapsmatch till rena hatmötet.. Nu har det dock lugnat ned sig lite grand och lagen spelar fem mot fem igen.. Knappt fem minuter återstår.

 

Utv. Bemström får 2+2 + matchstraff och Sundqvist fick fem minuter och matchstraff 

 

Nytt slagsmål. 12.28.. Pucken hinner knappt släppas förrän det brakar loss igen. Jörgen Sundqvist och Stefan Pettersson i SSK brakar ihop vid Brynäs blå linje, Sunken får in ett rejält nacksving på Pettersson och dom ligger på isen och slåss en stund. Kuben Andersson får nog och visar ut bägge spelarna på matchstraff.

 

Utvisningar. Kilström får 2+2 Petri Pakaslahti får 2 min. och Dackell får också 2+2 samt dixon 2 min. alla utv kvittas.

 

Slagsmål. Andreas Dackell hamnar i en rejäl fajt med SSK:s Lukas Kilström..  Dacke kunde ju vara far till Kilström.. nästan i alla fall. Men slogs det gjorde dom i alla fall, rejält också. Känns som dom varit i luven på varandra under nästan hela matchen.. dom där två.

 

Nära Brynäsmål. Bra spel i PP för Brynäs och Ove Molin snirklar sig igenom hela SSK-laget och gör så när 4-3 till Brynäs.

 

Fullt hus. 1 243 personer har trängt in sig i lilla Bollnäs Ishall.

 

SSK-utv.  Gamle Brynäsbekantingen Jonas Almtorp åker ut för en holding efter 8.01.

 

Stort för Bollnäsborna.. man förstår att det är lite extra för folket här att elitserielag är på besök. Nyss tog en av männen i speakerbåset en bild på Ove Molin i utvisningsbåset... Inga mål för SSK i varken fem mot tre eller fem mot fyra..

 

Ny Brynäs-Utv. 5.27 och Ove Molin åker ut för en slashing. SSK spel fem mot tre i 29 sekunder.

 

Brynäs-utv. 3.55. daniel Hermansson åker ut för en hakning och det numerära överläget blev kortvarigt.

 

SSK-utv. 3.11 Linus Klasen ut 2 min för en slashing. Läge för brynäs här att åter ta ledningen alltså.

 

Häftig start. Brynäs skärper alltså till sig direkt och Hietanen skickar in 3-3-kvitteringen direkt i början av sista perioden.

 

3-3 (0.48) Juuso Hietanen (ass Andreas Dackell)

Nytt världsrekord av Bolt på 200 m. 19.19... Helt otroligt... Samtidigt har den tredje perioden startat och Brynäs kvitterar till 3-3. Hägerborn glad. Han sa 19,19 innan loppet.

 

Tjuvstart i 200 metersfinalen och Brynäs äntrar isen. snart nedsläpp och Emma Green river ut sig.. Mycket som händer nu..

 

Tidiga nu. SSK-spelarna var sena in till den andra perioden. Men inför den tredje är de tidiga in på isen.. Brynäs ser vi däremot inte till ännu.. Dom kanske ser 200 metersfinalen som börjar nu.

 

Tappat matchen. Brynäs hade greppet om spelet och såg säkra ut. Men i slutet av andra perioden så tog Södertälje över spelet och skärpte sig i passningsspelet och utnyttjade sina två bästa chanser.

 

Andra perioden slut. Jaha ja. Där var den andra perioden över och hastigt och mindre lustigt, för Brynäs, har Södertälje vänt till ledning 3-2. Skotten i andra var fem för Brynäs och elva för SSK.

 

Måål 2-3 (18.36) Stefan Pettersson (Yanick Lehoux, Linus Videll). SSK tar ledningen sedan Markström blivit bortspelad och Jörgen Sundqvist försöker täcka det öppna målet genom att kasta sig och glidtackla, men pucken går under Sunken

 

Borde Markan ha räddat? Kollega Hägerborn tycker att Markström skulle ha räddat. Sidekick Ek, även känd som Eken i en annan blogg, tycker att han inte kunde göra något.

 

Måål: 2-2 (16.09) Fredrik Andersson (Per Hallin och Daniel Josefsson). Andersson skickar in pucken högt bakom Markström.

 

15.13 på klockan. Spelet har tappat i kvalité och domarna också. felaktig avblåsning och nedsläpp i mittzon.

 

Bra i box play.  Andreas Dackell gör att kanonbyte i fyra mot fem. Han håller i pucken under flera sekunder och fixar också ett skottläge.

 

11.54. Niclas Andersén ut två minuter för roughing. Han slog omkull en SSK:are framför Markström

 

Ingen utdelning. Brynäs lyckades inte skapa något i PP. Och det har egentligen inte hänt någonting under de första tio minuterna av andra perioden.

 

Uppkopplingproblem. Har haft lite problem med 3g-uppkopplingen här i Bollnäs Ishall. Men nu verkar det funka igen.. Och det lagom till att Stefan Bemström åker ut två min och Brynäs får spela power play igen.. Vi har just nu 9.30 på klockan.

 

Bra snurr. Brynäs behåller greppet även efter att SSK blivit fulltaligt. Hermansson snurrar runt och gör en fin aktion, men vinkelskottet räddas av Bjurling.

 

Brynäs trycker på i PP. Brynäs har greppet i fem mot fyra, men kommer inte till några riktiga chanser..

 

SSK-utvisning. Efter 1.57 åker Yanick Lehoux ut två min för tripping.

 

Varde ljus. Vaktmästaren hade glömt att sätta på full belysning.. Efter en dryg minut kom full effekt igång.. spridda applåder och skratt på läktaren.

 

Nedsläpp, period 2: Nu är det två lag på isen.. och andra perioden är igång.

 

Var är SSK? Brynäs och domartrion har glidit in på isen.. Men var är Södertäljes spelare? "Kuben" börjar bli otålig vill släppa pucken..

 

Full fart. Nedanför läktaren som är fullsatt till sista plats står Kalle Norling och Peter "Strömming" Strömsten från Brynäs marknad och säljer Brynäsprylar. Hattar, mössor, tröjor, flaggor och annat säljs ut på utförsäljning..

 

Nu kom skotten. Brynäs vann skotten med 10-9.

 

Inga skott.  Någon skottstatistik har vi inte hört.. men Brynäs borde leda med ett par efter en ganska jämn match så här långt.

 

Första perioden slut. Brynäs leder med 2-1 efter en period.

 

Spelet igång igen. Efter ett kortare avbrott är matchen igång igen. Vi är ganska överens om att kedjan med Silfverberg, Lauritzen och centerhjärnan Mads Hansen är Brynäs bästa enhet så här långt.. en minut kvar av första.

 

Skadad linjeman. Ena linjemannen Tomas Källin får pucken på sig,. Brynäs läkare Mats Liljedahl i elegant sommarkavaj plåstrar om.

 

Bra räddning. Jacob Markström gör en dubbelräddning av hög klass. Först skjuter Yanick Lehoux och på returen drar Bemström till, Markan räddar bägge skotten snyggt.

 

Eero het. Fem minuter kvar av första perioden. Somervuori tände till efter målet och hade nyss ett fräsande skott. 

 

Första målet. Viktigt för Eero att han fick sätta första pucken i Brynäsdressen.. Starkt jobbat framför SSK:s målet när han sätter ledningsmålet under Bjurling.

 

MÅÅL, Brynäs! Eero Somervuori trycker in 2-1 efter 12.06, pass från Andersén och Dixon.

 

11.28 SSK-utv. Lukas Kilström, Mats grabb, om jag inte har helt fel, åker ut två min för hakning.

 

10.15. Blaz Gregorc, SSK:s slovenske juniorback hade ett skott i stolpen för någon minut sedan..

 

Samtal. Hockeybloggaren Marie Hallman ringer... hon hann se att jag felaktigt skrev att det var Sjögren som stod i SSK:s mål.. Trodde ingen skulle hinna se det innan jag ändrade till Bjurling..

 

Fel ute. Markström är en så kallad butterfly målvakt. Han gick ned på isen och försökte täcka. Då sätter Bemström pucken högt bakom Jacob, som gör säsongsdebut i kväll. Målet i pp

 

Måål. 1-1 (5.54) Jörgen Bemström, ass Per Hallin, spel fem mot fyra.

 

Utvisning. Brynäs Jörgen Sundqvist åker ut 2 min för en hakning. 

 

Drömstart. Brynäs fick alltså en drömöppning på matchen. "Basse" Lauritzen jobbar snyggt fram pucken och spelar upp till "Jacke Silfver" som skjuter direkt utan chans för SSK:s Björn Bjurling...

 

Måål, Brynäs. 1-0 (2.22)  Direktskott av Jakob Silfverberg, på pass av Lauritzen och Mads Hansen.

 

Nedsläpp. Matchen är igång, Froms på Ljusnan berättar lite stolt att Lasse Jonsson har rötterna här i Bollnäs. Hans föräldrar kommer visst härifrån och stuga har familjen kvar i Segersta strax utanför stan.

 

Gävledomare. Rutinerade Thomas "Kuben" Andersson från Stigslund dömer matchen. Bara under försäsongen som han får döma Brynäs.. 

 

Nationalsång. En kvinna i vit klänning tar ton från mittcirkeln. Spelarna står uppställda på blå linjen och hallen är nedsläckt. 

 

Lagen gör entré Södertälje skrinnar in i sina vita tröjor, röda hjälmar och röda byxor. Och Brynäs glider in i sina svarta tröjor... Anförda av Jacob Markström..

 

På plats. Nu är Sportens team på plats i Bollnäs Ishall. Uppvärmningen av avklarad och isen spolas. I den lilla presskuren högst upp på läktaren trängs just nu bloggen ihop med kollegan Magnus Hägerborn, samt tidningen Ljusnans trevliga duo Tomas Froms och Peter Axman.

 

Ändring i laguppställningen...  Enligt Brynäs hemsida kommer inte Brynäs nyförvärv Magnus Kahnberg till spel i kväll. Han ska enligt uppgift ha drabbats av ryggskott. Henrik Thegel ersätter.

 

Annons