Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Brynäs vann stort mot Lugano

Brynäs möter i sin första träningsmatch schweiziska Lugano i Lysekil. Vi har naturligtvis reportern Daniel Sandström på plats, som här i Matchbloggen berättar om vad som händer i matchen, hur Brynäs spelar och en massa annat. Häng med till Lysekil och Brynäspremiären. Nedsläpp kl 19.00.

Annons

 

Ställning, Brynäs-Lugano: 4-1

Stort jubel i Brynäsbåset faktiskt. Spelarna åker in på isen och tackar publiken. Skotten i sista blev 5-3, totalt. 27-14. Därmed tackar Matchbloggen för sig.

Sekretariatet missar att stoppa klockan. Men Luganospelarna bjuder på sju sekunder. Nu vill alla duscha.

Det verkar var fullsatt i lilla Gullmarsborg. Runt 700 personer, varav många tillresta Brynässupportrar från Supporterklubb Väst.. Nu blir autografskrivning efteråt för Niklas Czarneckis gäng.

Brynäs spelar ut och spelar av matchen. Första träningsmatchen slutar med stensäker seger.

Lugano åker på en utvisning. Spel fem mot fyra för Brynäs, som nu dominerar matchen och är överlägset.

Aj. Brynäs spelar med sex utspelare och åker på en utvisning. Silfverberg sitter av den.

Spelet har lugnat ner sig efter de två snabba målen. Brynäs har haft ytterligare någon halvchans och nyss hade Lugano ett hyggligt läge, men pucken smet utanför målburen.

Gyllene chans för Brynäs eftersom det nu blir spel i fem man mot tre i exakt två minuter (om inte Brynäs gör mål eller drar på sig någon utvisning). 

 

1-1 i perioden och 9-6 i skott i Brynäsfavör.

Brynäs är bättre, men släpper onödigt in Lugano målmässigt i matchen efter den slarviga manövern av mål-Sahlin. 4-1 i det här läget hade varit mer rättvist kanske.

Brynäs rullar på med fyra kedjor, Eero dubblerar inte lika mycket som i början. Just Eero Somervuori var bäste brynäsare i andra perioden, och Andreas Dackell har glimtat till emellanåt.

En trevlig match för att vara säsongspremiär. Lite smågrinigt emellanåt, vilket matchstraffet på Luganospelaren Robitaille var ett bevis på.

Lugano har reducerat. Inte helt logiskt sett till spelet.

Målet gjordes av Tristan Vauclair. Han satte ett skott i bröstet på Sahlin som släppte en onödig retur som Tristan själv slog in i mål. Tavla av unge Sahlin.

Brynäsynglingen Anton Rödin gjorde en riktigt fin manöver i slutet av ett långt byte. Han tog sig igenom hela Luganoförsvaret in i zonen med fin puckkontroll och frenetisk skridskoåkning, släppte pucken till backen Juuso Hietanen som följt med och som avlossade ett skott i burgaveln.

Det är mycket Brynäs nu!

Jakob Silfverberg skött ett skott klockrent i ribban i en spelvändning.

Niclas Andersén åker ut efter en bentackling. Det blev inte mycket till power play för Brynäs den här gången, alltså.

Spelvändningen resulterade i en bra chans för Lugano, men Alexander Sahlin i kassen avvärjde på ett bra sätt.

Peter Nolander var helt ensam framför mål och försökte styra in pucken i nät, men misslyckades. Spelvändning...

Det ser faktiskt ganska bra ut. Brynäs borde kunna öka på och göra något mer mål. Eero Somervuori hade en kanonchans just innan 2-0-målet och hade själv läget i samma byte som till slut resulterade, då med Dixon som målskytt. Eero ser jättebra ut, går bra ihop med Andreas Dackell.

Samma tid som Kahnbergs utvisning fick Luganos Randy Robitaille 10 minuter plus matchstraff för snack. Hur som helst blir det power play-läge för schweizarna.

Magnus Kahnberg åker ut för en fasthållning.

av Andreas Dackell. Passning till Eero Somervuori som sköt, men pucken räddades. Spel i fem mot fyra för Brynäs, alltså.

Bra tryck direkt av Brynäs i inledningen av perioden, vilket nu har resulterat i en utvisning för motståndarna. Niklas Czarnecki klappar händer i båset.

 

Brynäs vinner skotten med 13-5.

Det blev en ganska trevande start från Brynäshåll, men därefter har laget spelat upp sig rätt rejält och har i mina ögon gjort en ganska hygglig period. Det är klart att alla passningar inte sitter där, men Brynäs är lite hetare och rappare än Lugano på i stort sett samtliga positioner. Anton Rödin svarade för en rivstart men lugnade ner sig lite mot slutet av perioden.

nu efter Brynäsmålet. Publiken hejar på med "kom igen Brynäs!".

Nyss var Jonathan Granström inblandad i lite gurgel framför Luganobåset.

Brynäs klarade av fyra mot fem-underläget, när Luganospelaren kom in på isen igen, galant.

Brynäs har lyft upp spelet ännu lite mer sedan sist, även om det saknas heta målchanser hittills i matchen. Det är lite böljande spel, inte så ordnat. För att ta till en klyscha - det känns som en typisk premiärmatch.

Anton Rödin fortsätter dock att imponera stort. Kul!

Sebastian Lauritzen, Basse kallad, åker ut för hakning. Spel fyra mot fyra således. 

Det är Anton Rödin - som imponerat på den korta tid som gått - som fixar utvisningen på nr 11 i Lugano (det går faktiskt inte att höra vad människan heter). Brynäs började försiktigt men har jobbat sig in i matchen. Får se vad som händer nu...

. och Alexander Sahlin har fått göra några räddningar.

Brynäs spelar med sju backar.

 

 

Lugano från Schweiz är ett lag som Brynäs har mött förut. Magnus Hägerborn var nog, tror han, på det senaste mötet, då i Lugano, men hur det slutade verkar inte gå att få fram ur hjärnbarken.

I Lugano finns bland andra förre HV-backen Johan Åkerman och ex-förlundaiten Petteri Nummelin. Brynäsare som spelat där är exempelvis Janne Larsson och Tommy Sjödin. Lugano tränas av Lill-Kenta Johansson.

Efter Gevalias avhopp som huvudsponsor ska Brynäs sy upp nya matchställ. I väntan på att dessa blir klara spelar Brynäs i superläckra helsvarta och reklamfria tröjor. Lite som 1964 års modell, fast med mer modernt snitt. Kollega Magnus Hägerborn gör dock tummen ner...

Brynäs har precis presenterats och speakern säger "Brynäs IK ställer upp med följande lag...". IF ska det ju vara. Dessutom finns Janos Vas i Brynäslaget enligt matchprogrammet.

Sören Persson ska för övrigt döma matchen.

Det har blivit en del ändringar i Brynästruppen jämfört med den vi hade i tidningen. Detta beroende på att Ove Molin har ont i ryggen och har tvingats kasta in handduken. Utöver Molin saknas även Emil Sandin som skadades på onsdagsträningen - rapporterna från hans skada är dock optimistiska, det handlar om ett uttänjt inre ledband i vänstra knät - samt Mads Hansen (ryggont även han) och målvakterna Eddie Läck och Jacob Markström.

Situationen med Ove Molin gör att det har uppstått en lucka i tredjekedjan. Eero Somervuori täpper till den genom att dubblera som högerforward, åtminstone till en början.

Laguppställningen hittar ni i faktarutan här intill.

och Brynäs första träningsmatch för säsongen, mot Lugano.

Vi kan meddela att stämningen i Gullmarsborgs ishall, märkligt belägen bland bergen i centrala Lysekil, är på topp. Hallen är gammal och sliten, och ganska liten. Många Brynässupportrar är på plats och det blir säkert fullsatt.

Att döma av isens kvalitet ska vi kanske inte räkna med något skönspel i förstamatchen (som om någon hade gjort det). Emil Sandin har berättat om hur många Brynässpelare hade det svårt och ramlade på isen.

Alldeles snart kommer en rapport om Brynäs laguppställning och lite skadeuppdatering.

Mer läsning

Annons