Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Ny viktig Brynässeger

Brynäs tog tre nya viktiga poäng när Södertälje besegrades med 2-1 på bortaplan. Hemmalaget reducerade med fem minuter kvar och det blev en spännande avslutning men Brynäs kunde hålla undan.

Matchbloggens David Blomster följde matchen minut för minut.

Annons

JUST NU: Södertälje-Brynäs 1-2 slut

 

Därmed återstår bara för mig att önska en fortsatt trevlig lördagkväll. Brynäs möter närmast Rögle på hemmais på måndag.

 

Matchen i siffror:

Period 1: 
0-1 09:22 Peter Nolander (Andreas Dackell, Steve Dixon)

Period 2: 
0-2 18:07 Eero Somervuori (Sebastian Lauritzen, Juuso Hietanen), spel 5 mot 4

Period 3:
1-2 15:24 Daniel Josefsson (Robert Carlsson)

Skott: 32 - 21
Utv.min: 10 - 10
Tekningar: 35 - 22

 

Tycker inte Markström ska vara så självkritisk. Bortsett från målet gör han ännu en stormatch. 

 

Jacob Markström är självkritisk när han intervjuas i  PPV:
- Det är riktigt dåligt, det får inte hända när vi leder med 2-0 och så lite kvar, säger han om sitt ingripande vid Södertäljes reducering och fortsätter.

- Men riktigt starkt av grabbarna att hålla ut sen. Vi gör en otroligt bra kämpainsats.

 

Brynäs hade full kontroll tills Josefsson reducerade med fem minuter kvar. SSK tog ut målvakten och matchens sista minut blev svettig för Brynäskillarna som ändå kunde hålla undan hela vägen.

 

Matchen slut.

 

19.51: Icing, Brynäs.

 

19.42: Bra räddning av Markström, tekning i Brynäszonen.

 

18:30: Bjurling har lämnat hemmakassen. Farligt skott av Pierre Hedin som studsar otäckt framför Markström.

 

Två minuter kvar.

 

En oerhört billig reducering som den annars så duktige Jacob Markström får ta på sig. Josefsson glider in anfallszonen och avslossar ett mycket beskedligt dragskott som Markström ska ta alla dagar i veckan.

 

MÅÅÅL!
15.24: 1-2 Daniel Josefsson.

 

Södertälje fulltaligt.

 

13.21: Utv, SSK: 2 min David Fredriksson (high stick).

 

9.15: Klockan tickar på bra för Brynäs. Södertälje har ett o annat skott men det är ofta en bit utifrån och för att överlista Markström krävs nåt alldeles extra. Är han på väg mot andra raka nollan?

 

6.01. Hade trott på en riktig anstormning från Södertäljes sida i den tredje perioden men så har det inte riktigt blivit. Brynäs spelar klokt, håller i pucken och tillbringar mycket tid i anfallszonen.

 

2.20: Jätteskott av Jens Olsson - undrar om den inte tar i ribban eller är det Markström som  räddar?, jag är osäker. Det var så nära i alla fall att SSK-spelarna nästan hann sträcka armarna i luften.

 

Brynäs fulltaligt.

 

Spelet är i gång igen. 

 

Södertälje arbetade sig in i  matchen i den andra perioden och det kändes som att laget hade ett mål på gång. Eero Somervuoris 2-0 i power play i slutet av perioden kom helt perfekt för Brynäs. Men sen drog finländaren på sig en utvisning som det är 1,10 kvar av när den tredje perioden strax drar i gång...

 

Läget på övriga håll: Luleå-Djurgården 1-4, Modo-Färjestad 1-2, Rögle-HV71 1-3, Frölunda-Timrå 1-1 och Linköping-Skellefteå (start 18:30). 

 

Sammanfattning, efter två perioder:
Period 1
0-1 09:22 Peter Nolander (Andreas Dackell, Steve Dixon)

Period 2 
0-2 18:07 Eero Somervuori (Sebastian Lauritzen, Juuso Hietanen)


Skott: 21 - 15
Utv.min: 8 - 10
Tekningar: 27 - 12

 

 

Perioden slut. 

 

19.27: Viktig räddning av Markström som har mycket trafik framför sig när backskottet kommer.

 

19.10: Utv, Brynäs: 2 min Eero Somervuori (interference).

 

Den där har vi sett förut! Somervouri söker upp en fri position i slottet och nyper till direkt på passningen från Lauritzen. Det är åttonde matchen i rad som finländaren producerar poäng - och det här målet väger hur tungt som helst men bara två minuter kvar till periodvilan.

 

MÅÅÅÅÅÅÅÅL!
18.07: 0-2 Eero Somervuori (Sebastian Lauritzen, Juuso Hietanen), spel fem mot fyra.
 

 

17.06: Utv. SSK: 2 min Stefan Pettersson (tripping).

 

16.35: Stark uppåkning av Södertäljeforwarden David Fredriksson som tvingar Markström till en bra räddning, returen hamnar sånär hos en hemmaspelare.

 

Vi kan säga så här att Södertälje jobbat sig in i matchen i den andra perioden och känns hetare och hetare. Nästa mål kommer att avgöra mycket.

 

11.25: Brynäs som fått ägna sig åt mycket försvarshockey sista minuterna sticker upp och skapar en trippelchans. Dackell skjuter över på det sista skottet.

 

10.02: Julian Jakobsen får en kalaspass på bortre stolpen - där har Brynäs tur att SSK-spelaren missar målet.

 

Brynäs fulltaligt. Förutom Almtorps chans spelar Brynäs ett klockrent box play.

 

Jätteläge, Södertälje. Almtorp fri - Markström räddar.

 

7.33: Utv, Brynäs: 2 min lagstraff (för många spelare på isen).

 

Ett par bra skottlägen men som helhet inget vidare power play. Södertälje som nu är fulltaligt stressar bra.

 

Nordqvist skott över i bra position.

 

Rappt skott av Somervuori - Bjurling räddar.

 

5.05: Utv, Södertälje: 2 min Jens Olsson (high stick).

 

Markström står och sover i periodinledningen och släpper en helt galen retur rakt ut - han har tur att det är en medspelare som får tag på pucken.

 

Andra perioden är i gång!

 

Vi närmar oss den andra perioden. Trots att skotten är jämna 7-8  känns Brynäs 1-0-ledning nästan i underkant. Brynäs har varit betydligt rappare och skapat de hetaste lägena.

 

Läget på övriga håll: Luleå-Djurgården 1-2, Modo-Färjestad 0-0, Rögle-HV71 1-0, Frölunda-Timrå 0-0 och Linköping-Skellefteå (start 18:30).

 

- Vi spelar bra, vi släpper några power play till dom men annars tycker jag att vi är klart bättre, säger Jonas Nordqvist till PPV om den första perioden.

 

Sammanfattning, första perioden:
0-1 (09:22) Peter Nolander (Andreas Dackell, Steve Dixon).

Skott: 7 - 8
Utv.min: 4 - 6
Tekningar: 10 - 4

 

Första perioden slut.

 

Södertälje fulltaligt.

 

Brynäs power play fungerade ju riktigt bra mot Skellefteå senast, två mål blev det och en titt i statistiken visar att laget är seriens tredje bästa pp-lag med en procentutdelning på 21%. Lägg till att Södertälje är seriens sämsta box play-lag så kan det smälla nu...

 

17.56: Utv, SSK: 2 min Stefan Pettersson (hooking).

 

17.50: Bra Södertäljechans, Per Hallin avslossar en backhand från nära håll. Markström räddar fint. 

 

16.26: Bjurling svarar för matchens räddning när Silfverberg får en diagonalpass på bortre och avslutar direkt  - i plocken på SSK-målvakten.

 

15.13: Time out, Södertälje. Brynäs har en bra period i matchen där man snurrar friskt i hemmazonen. Peter Popovic ser inget annat val än att ta ett snack med sina killar.

 

Brynäs fulltaligt.

 

10.31: Utv, Brynäs: Petri Kokko (hooking).

 

Snyggt! Dackell, från ena sargakanten hittar Nolander som glidit ner framför SSK-kassen och kan styra in ledningsmålet. Bara sekunder efter målet får Molin ett friläge som Bjurling räddar.

 

MÅÅÅÅÅÅÅL!
9.22: 0-1 Peter Nolander (Andreas Dackell, Steve Dixon), spel fyra mot fyra.

 

8.06: Dubbelutvisning: Bicek (SSK) och Lauritzen (Brynäs) får 2 min vardera för en privat liten uppgörelse.

 

Har ju varit en del kritik mot att siffrorna på Brynäs bortatröjor varit svåra att se. Det tycks man nu ha rättat till. Svarta tydliga siffror.

 

6.43: Bra byte av förstafemman i Brynäs. Somervuori hittar Dackell vid första stolpen men Bjurling håller tätt.

 

Brynäs fulltaligt.

 

3.50: Utv, Brynäs: 2 min Andreas Dackell (hooking).

 

1.48. Fartfylld inledning med varsin vass chans för lagen. Ove Molin hittar Granström framför mål som sätter klubban till från nära håll - Bjurling räddar.

 

Matchen är i gång!

 

(15:56)

Med knappa fem minuter kvar till nedsläpp kan vi roa oss med att spana in tabellen och då förstår vi genast hur viktig den här matchen är. Brynäs på den åttonde och sista slutspelsplatsen har fyra poäng till godo på Södertälje som är sist. Efter i kväll kan det alltså skilja sju poäng mellan lagen om det vill sig väl - men det kan också bara skilja en. En väsentlig skillnad, eller hur...

 

(15:46)

Wolmer Edqvist är kvällens enda huvuddomare. Södertälje-Brynäs är däremot inte kvällens enda elitseriematch. Det är full omgång i afton, i övrigt möts Luleå-Djurgården, Modo-Färjestad, Rögle-HV71, Frölunda-Timrå och Linköping-Skellefteå. Alla med start 16:00 utom den sistnämnda, den i Linköping som har nedsläpp 18:30. I varje periodpaus kommer jag att ge er ställningen i övriga matcher, precis som vanligt.

 

(15:36)

Nu finns laget uppdaterat som också är det förväntade. Lars Jonsson, Simon Bertilsson och Anton Rödin saknas. 
Ove Molin, som klev av magsjuk efter en period senast är redo igen.

 

(15:29)

God eftermiddag hälsar matchbloggen som i dag har ögonen på Brynäs bortamatch mot Södertälje som har nedsläpp klockan 16:00.

Det är tätt mellan matcherna just nu. Brynäs tog en härlig seger mot Skellefteå senast (6-0) - men nu är det ny match, nya viktiga poäng på spel. Här intill kommer ni om en liten, liten stund att hitta Brynäs laguppställning i matchen. Jag ska kasta mig över den uppgiften, att skriva in laget alltså, omedelbums.

Annons