Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Nytt straffdrama - ny förlust för Brynäs

Brynäs möter ikväll Leksand i en träningsmatch på bortaplan kl 19.00.
Matchbloggen rapporterar direkt.

Annons

Just nu: 4-3 till Leksand efter straffar (slut)

Matchbloggen tackar för i kväll. Läs mer om matchen i morgondagens tidning. På återseende.

Matchanalys: Brynäs förlorar alltså på nytt efter straffar. Men ska kanske vara glada ändå. Laget kvitterade till 3-3 när det endast återstod åtta sekunder kvar av matchen. Brynäs var annars klart sämre än i matchen mot Mora. Kanske var det tröttheten efter två matcher på två dagar som satte sina spår? Tilläggas bör också att det var Johan Alcén, gamle brynäsaren - och med pappa Pecka som målvaktstränare i Brynäs - som avgjorde straffdramatiken.

MATCHFAKTA:
Leksand–Brynäs 4–3 efter straffar
(0–1, 3–0, 0–2)

Första perioden:
0–1 (16.56) Joachim Rohdin (Sebastian Wännström, Niclas Andersén).
Utvisningar, Leksand: Jon Knuts. Brynäs: Inga.
Skott: 9–9.
Andra perioden:
1–1 (0.12) Johan Hägglund (Tommy Enström).
2–1 (11.47) Tomas Kollar (Johan Hägglund, Jussi Pesonen), spel fem mot fyra.
3–1 (14.26) Jon Knuts (Kenny Källström, Martin Karlsson).
Utvisningar, Leksand: Johan Svedberg, Patrik Norén. Brynäs: Alexander Sundström, Mattias Ekholm.
Skott: 15–6.
Tredje perioden:
3–2 (14.43) Jörgen Sundqvist (Anton Rödin, Andreas Dackell).
3–3 (19.52) Calle Järnkrok
Utvisningar, Leksand: Daniel Hermansson, Jon Knuts, Stefan Erkgärds, totalt: . Brynäs: Alexander Sundström, Björn Bjurling (Rohdin satt av straffet), Jörgen Sundqvist, Andreas Dackell.
Straffar:
4–3 Johan Alcén.
Straffläggningen:
Jonas Nordquist, BIF, – miss
Jesper Ollas, LIF, – mål
Magnus Kahnberg, BIF, – miss
Daniel Hermansson, LIF, – miss
Eero Somervuori, BIF, – mål
Johan Alcén, LIF, – mål

Straff 1, Brynäs (miss): Jonas Nordquist lyfter en backhand utanför.
Straff 2, Leksand (mål):Jesper Ollas skjuter säkert i mål till höger om Bjurling.
Straff 3, Brynäs (miss): Magnus Kahnberg missar pucken när han nästan dragit bort målvakten.
Straff 4, Leksand (miss): Daniel Hermansson försöker skjuta mellan benen på Bjurling, som håller tätt.
Straff 5, Brynäs (mål): Eero Somervuori gör sin plikt.
Straff 6, Leksand (mål): Johan Alcen avgör. Mycket snyggt sätter "Peckas" son pucken i nät, drar Bjurling och lyfter in en backhand från nära håll.

Nu straffar.

Slut på ordinarie tid. Skotten i tredje: 15-11 till Brynäs. Och straffar tillgripes.

19.52. 3-3. Ja, ni hörde rätt. Brynäs kvitterar med åtta (!) sekunder kvar. En bra tekningsvariant där pucken går diagonalt över till Järnkrok som dunkar in ett slagskott.

19.47. Anton Rödin nära, nära att kvittera. slutar med en utvisning på Leksands Stefan Erkgärds. Sex mot fyra alltså - i 13 sekunder.

19.30. Brynäs pressar, men Leksingarna håller dom utanför sig

18.50. Brynäs tar ut Bjurling och satsar på en extra utespelare

18.20. ...och missar ett uppspel och slår icing.

18.05. Brynäs fortsätter att pressa utan att skapa någon riktigt het farlighet.

16.59. Leksand tar time out

16.00. Fyra minuter kvar nu. Kan Brynäs hinna med en kvittering? Laget gör i alla fall ett försök och etablerar tryck i Leksandszonen.

14.43. Brynäs reducerar till 3-2. Jörgen Sundqvist (Anton Rödin, Andreas Dackell). "Sunken" får tag på pucken framför målet och snärtar den.

11.33.

...men å andra sidan lika bra att man tränar på det här med utomhusregler i Leksand. För i dag offentliggjordes nämligen att man ska bygga upp en jättearena för en enda match - den mot Mora i februari.
20 000 ståplatser ska det visst bli.

10.00. Eftersom vi passerat tio minuter på klockan byter målvakterna sida med varandra.. precis som förr i tiden då man spelade ute. Då bytte man också sida efter tio minuter. Men då berodde det nog mest på att att det kunde vara motvind för ett av lagen. Men för Brynäs är det både ändå motvind och uppförsbacke i den här matchen.
Trots att man spelar inomhus.
Eller som en tidigare Leksandstränare sa: "I en utomhushall".

...och som om det inte var nog med det. Nu är det lite gruff mellan bröderna Andersén också. Men bakom ryggen på domare Lindqvist

8.44. Intressant privat uppgörelse mellan de gamla 82-kompisarna från både Leksand och Brynäs Jörgen Sundqvist och Daniel Hermansson slåss framför Brynäs avbytarbås. Bägge får två minuter på botbänken.

7.29.

6.10. Nu tar Brynäs time out

5.43. Brynäs fulltaligt. Kan man hitta kraft att komma tillbaka i matchen?

3.05.

Och där är matchen igång igen...

Får besked nu om att det inte är betongen man ser. Det finns nämligen ingen betong här utan sand under isen

...de är lite roliga också, Brynäsklacken. De sjunger: "Det är bättre is på Siljan...".

Nu är inte den ena målgården blå längre - utan betonggrå. Brynäsklacken drar till med den gamla ramsan "Heeeela Sverige skrattar, heeeela Sverige skrattar".
Känns faktiskt lite befogat i det här läget.

Så ja, lite information. Bra. Lagen kommer att byta sida efter tio minuter av tredje för att det ska bli så rättvist som möjligt., säger speakern. Det är ju främst målvakterna som drabbas av det här eftersom skadan på isen är några decimter ut från mållinjen räknat.
Ismaskinen är inne och hyvlar av i målgården och drar då upp det blåa målade området. Lite av parodi det här.

Åpropå kuriosa. Christer Olsson (gamle Brynäslegenden) tränar ju Leksand och samlar sitt lag runt sig.

Verkar bli ett långt uppehåll, det här. De flesta spelare är inne på isen och åker runt för att hålla i gång kroppen. Brynäs får extra tid att samla krafter för att orka hämta upp underläget.

...Dackell är där och försöker ge råd, han har ju varit med om det mesta och kanske kan lösa det?

Det är i målgården hos Leksands målvakt Erik Hanses som isen har spruckit. Nu kommer en kille med...brandsläckare? Ska den få ordning på isen...

Speakern ropar efter en vaktmästare, men...de kommer inte. Sittar och fikar, kanske?

1.35. ISEN HAR SPRUCKIT!

Brynästränaren fortsätter i alla fall med samma kedjeformationer...

Undra också hur Czarnecki valde sina ord i paus. Förmodligen plockade han fram motorsågen. För så här kan det inte fortsätta.

Nog om kuriosa. Nu börjar den tredje perioden. Kan Brynäs hålla tätt redan från nedsläpp nu?

Matchbloggen gillar kuriosa. Därför kommer här lite intressant fakta. Först kan vi väl konstatera att Leksand är mycket, mycket bättre än Mora - i alla fall i den här matchen. Sedan kan vi berätta att Niclas Anderséns bror, Henrik, spelar i Leksand. Andra leksingar med förflutet i Brynäs är Kenny Källström, Antti Hulkkonen, Daniel Hermansson och Johan Alcén. I Brynäs finns gamla leksingar i form av Jonas Nordquist, Niklas Andersén och Jörgen Sundqvist.
Mer fakta: Leksand har spelat tre träningsmatcher inför denna match. Med följande resultat:
* Lillehammer (h) 2-1
* Mora (b) 2-1
* Timrå (h) 1-2

Ser ni mönstret? Men i kväll blir det trots allt vare sig 2-1 eller 1-2. 

Analys efter andra perioden: Skotten (15-6 till Leksand) speglar händelserna mycket väl. Brynäs blev - om vi ska vara helt ärliga - utspelade i den andra perioden. Inget av det man gjorde så bra mot Mora i går finns i kväll. Antingen är det Leksand som är jättebra eller så är Mora urusla - eller så är Brynäs slitna efter gårdagens match.

Andra perioden slut.

19.30.

Bjurling peppras med skott, från alla möjliga håll och vinklar. Snart bara en minut kvar... Det gäller att Brynäs håller ut till paus nu. 1-4 skulle vara tungt.

17.18. Leksand fortsätter att trycka på mot Bjurling. Martin Karlsson får en kanonchans. Fart och fläkt över Leksands spel nu, Brynäsarna ser, tvärtom - tröga och sega ut.

14.26. 3-1 till Leksand. Efter ett ihopslag på ett försök till leksandsskott och plötsligt fick Jon Knuts öppet mål och skickade in pucken. Nej, det här ser inte bra ut, Brynäs.

Oj. En komisk, eller tragisk, händelse. En Leksandssupporter hade letat sig ned i Brynäsklacken - och jublade när de blåvita gjorde mål. Brynäsfansens reaktion? Det gav honom stryk - sedan blev den stackars (eller osmarte?) bortförd av polisen

11.47. 2-1 till Leksand. Tomas Kollar sätter pucken i nät i spel fem mot fyra. Pass kom från Johan Hägglund och Jussi Pesonen. Målet var nästan identiskt med Leksands 1-1-mål. Kollar väntade ner Bjurling som la sig ner och blev rundad. Har Leksand hittat Bjurlings svaghet? Att vänta ut honom?

11.12.

9.48. ...och där får Björn Bjurling briljera med en läcker plockning. Det var Johan Hägglund (målskytten) som sköt..
1-1 mellan Bjurling och Hägglund.
Och 1-1 i matchen.

8.50. Återigen ett svagt power play av Brynäs. Man lyckas inte sätta upp något etablerat spel. Och som ni förstår inget mål av Brynäs.

6.44.

6.38. Eero Somervuori får ett bra läge när pucken dyker upp framför Leksandsmålet - men han missar.

4.38. Oj, oj, oj. Extremt nära Leksandsmål igen. Junior, Viktor Rask, skjuter dubbla stolpskott bakom Bjurling som hade en stooooooor portion tur.

4.00. Jätteläge i PP för Leksand att göra 2-1, men Kenny Källström (tidigare Brynäsjunior) skjuter över (!) ett helt öppet mål från cirka en meter. Nämnde vi att han är back?

2.22.

0.12. Hoppsan, där kvitterar Leksand - efter bara tolv sekunder. Målet gjordes av Johan Hägglund. Han väntade ut Bjurling, som la sig ner, och blev rundad. Enkelt. Passet kom från Tommy Enström (NHL-proffset Tobias brorsa).

Nu startar vi andra perioden.

Tillbaka. I väntan på den andra perioden som startar strax så kommer här en lite mer djupgående analys om den första:
Brynäs började bra med hög fart och intensitet. Men när de fick chansen i fem mot fyra vände det och Leksand fick ta över spelet efter att ha dödat den tvåan. Därför kom Rohdins läckra ledningsmål en aning oväntat. En jämn första period trots allt, där 1-1 hade varit mest rättvist med tanke på Leksands chanser, bland annat ett stolpskott.

Även matchbloggen måste ha mat. Som man säger; en matchblogg kan inte skötas snyggt på tom mage.  Vi ses snart. Då med period 2.

20.00. Slut på första perioden. Och målet var väl en skön avslutning. Assist ges till Wännström och Andersén i en period där Brynäs inledde med ett kraftigt spelövertag, men där Leksand kom tillbaka. Ganska medioker andra halva av perioden. Skott: 9-9

Ni vill förstås veta hur drömmålet gick till. Det ska vi berätta. Rohdin fick pucken strax innanför blå och fintade bort två, kanske tre leksingar med ett par härliga kroppsfinter och snärtade in pucken med ett handledsskott. Högklassigt.

16.56.Leksand nöjda? Inte nu längre kanske. Joachim Rodin målskytt.

Leksand ska ändå vara nöjda med det, tycker Matchbloggen. De lyckas bra med sitt styrspel. Brynäs verkar tappat i glöd efter gårdagens urladdning mot Mora.

15.00. Spelet har tappat i kvalité. Hafsigt, rörigt och många felbeslut nu...Nä, nu vill vi se närkamper, mål och tacklingar.

12.00. Matchen har jämnat ut sig. Inga direkta chanser notera.

Brynäs lyckas inte etablera något spel alls i hemmazonen under utvisningen

...men Leksand verkar bättre med en man mindre. Brynäs är nonchalanta och en leksing (oklart vem) prickar stolpen, men fortfarande 0-0.5.10. ...men då dyker det istället upp en jättechans - för Leksand. Jussi Pesonen skjuter dock utanför. Mycket nära hemmaledning.

4.16. Pigg inledning, ja...Men Brynäs är helt överlägset hittills. Det är mer rättvist att kalla matchupptakten. bara ett ledningsmål fattas. Vi ska också säga att Leksandsklacken kommit i gång på sin kortsida.

2.53. Ny bra chans - förstakedjan framme igen och oroar. Den här gången är det Dackell som passar Eero Somervuori, men Leksands målvakt Erik Hanses räddar. Pigg inledning, som sagt, av Brynäs.

Brynäs öppnar lika optimistiskt som mot Mora i går. Hög fart.

0.20. Oj, friläge direkt. Jonas Nordqvist, som verkar ha bytt tröjnummer (spelar i 28, gjorde visst det i Bollnäs också) rinner igenom, men missar. Fint pass av Somervuori.

19.00. Matchen i gång. Nu kör vi!

18.58. Spelarna kliver in på isen och den nyss nämnde Brynäsklacken jublar förstås.

18.51. Under uppvärmningen ramlade det in en last Brynäsfans. Enligt källor, eller nåja, ögonvittnen har de åkt buss/tåg till matchen och laddade upp tidigare vid tågstationen i Gävle. Det ser ut att bli välfylld på läktarna.

Brynäs tränade i Mora i dag. Sportens utsände, Daniel Sandström, var givetvis på plats och konstaterar att varken Lars Jonsson, Emil Sandin eller Jonathan Granström spelar i kväll. Dessa får vila likt Dackell och Nordquist gjorde i går mot Mora. Inte heller Simon Löf spelar eftersom han fick hjärnskakning, men det kanske ni redan visste.

Hej och välkomna till matchbloggen. Matcherna duggar tätt nu och den här gången väntar ett nytt dala-lag: Leksand - i TEGERA Arena (Nytt namn istället för EjenArena)

Mer läsning

Annons