Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melin tror på Färjestad

Färjestad tar SM-guld och Timrå skräller mot HV71 i kvartsfinalserien.
Det tror Roger Melin, ishockeytränaren som haft hand om hälften av årets slutspelslag.
Själv håller han en extra tumme för Brynäs och Linköping.

Annons

Experttipsen är många när SM-slutspelet drar i gång på torsdagen. Få har dock bättre inblick än AIK-tränaren Roger Melin som har basat för fyra av slutspelslagen och två av dem, Färjestad och Frölunda, så sent som förra säsongen.
Det är just Karlstadslaget som får hans tips:
– De har gjort en väldigt stark säsong och går in i slutspelet med det i ryggen. Det är ofta den som går in i slutspelet med de bästa känslorna som vinner. Framför allt brukar Färjestad bli ännu bättre när det är dags för slutspel, säger Melin som haft sina längsta sejourer i Brynäs, fyra år, och Linköping, tre år, och därför håller lite extra på de lagen.
Så här tippar han kvartsfinalserierna:

– Brynäs har stor respekt för Färjestad och brukar sällan spela bra mot dem, varken hemma eller borta. Kanske kan de vinna en hemma i sudden.

– Linköping har mer tyngd och är mer gediget som lag, men Skellefteå är bra, framför allt på hemmaplan. De har bra fart och bra intensitet. Men jag tycker ändå att Linköping är bättre rustat för ett slutspel.

– Det är mer osäkert i den här matchserien. Frölunda kan falla igenom lite här och där som de gjorde i början av säsongen, men samtidigt tror jag Luleå har haft sin säsong redan. De är nog ganska nöjda med att man har etablerat sig i toppen av elitserien. Jag tror inte att de är lika hungriga på att vinna nu som Frölunda.

– Där tror jag Timrå kan skrälla, men det blir jämnt och en match som avgör. Jag tycker Timrå i grunden har ett bra lag. De startade säsongen rätt illa men har kämpat sig igenom säsongen och har allt att vinna nu.

Mer läsning

Annons