Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Micke Lind har gått på is

Brynäs kommer inte att värva någon spelare innan transferfönstret stänger vid midnatt på lördag.
I stället siktar laget på att få tillbaka några av sina skadade spelare.
– De bästa nyförvärv vi kan få nu är Micke Lind och Alexander Sundström, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Annons

I dag klockan 06.00 sätter sig spelarna i Brynäs på bussen mot Arlanda. Då börjar en fyra dagar lång roadtrip innehållande två matcher. Först mot Skellefteå i kväll och sedan väntar Luleå på lördag. Två bortamatcher som kan bli helt avgörande för slutspurten av elitserien.

– Viktiga matcher, men vi ramlar inte ihop om det kommer nya förluster och dåras inte heller av framgång om vi vinner båda, säger tränaren Niklas Czarnecki.

– Vi har pratat om att det handlar om tio matcher som återstår att spela nu. Vi har strukit de 45 första omgångarna och säger som vi sa i höstas inför de tio första matcherna – att vi ska ligga på slutspelsplats när de är spelade.

I kväll väntar till att börja med Skellefteå och Brynäslaget flyger från Arlanda redan vid niotiden på morgonen.

– Det känns som ett bra upplägg. Vi kommer dit och tränar vid lunchtid sedan åker vi till hotellet och vilar innan det är match. Sedan tränar vi i Skellefteå på fredag innan vi åker buss till Luleå och flyger hem igen på söndag.

Efter hemkomsten väntar ett nio dagars långt matchuppehåll i elitserien. Och under slutspurten som sedan följer är förhoppningen att Brynäs så smått ska börja matcha in två skadade spelare. Centern Micke Lind, som bara spelat 17 matcher i år, opererade sin höft den 10 december gick på is i går och Alexander Sundström är också på gång igen efter sin knäskada.

– Båda två körde på egen hand i går och i Micke Linds fall så ska han på en kontroll på fredag. Om allt är okej hoppas vi att han kan köra med full utrustning på måndag, berättar Niklas Czarnecki.

Däremot ser det tyngre ut för Björn Danielsson som också har opererat en höft. Brynäs räknar inte med honom något mer den här säsongen.

– Nej, det är en för stor chansning att värva nu. Det ska stämma med så mycket för att det ska bli rätt och bra, säger Czarnecki och tillägger:

– De bästa nyförvärven vi kan få nu är skadefria spelare som Micke Lind och Alexander Sundström.

Mer läsning

Annons