Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Micke Lind snart på benen igen

Brynäs center Micke Lind fick med kort varsel operera sin skadade höft redan i går, onsdag.
– Allt känns bra, men man är lite omtöcknad förstås, hälsar han från sjuksängen.

Annons

I måndags avslöjade Sporten att rutinerade brynäsaren Micke Lind tvingas till operation av sin skadade höft.

Men att han skulle få tid att göra ingreppet redan i går visste varken han själv eller någon annan förrän i tisdags.

– Vi fick ett besked när vi satt i bussen på väg hem från Göteborg att det fanns en ledig tid på onsdagen. Vi fick en dags varsel och han var tvungen att bestämma sig direkt, berättar Brynäs massör Glenn Hellström.

Det var den kände idrottsläkaren Leif Swärd som opererade Micke Lind och Glenn Hellström beskriver det som att man gått in och ”friserat” höftleden.

– Det är förkalkningar som bildats i höften och vi är väldigt glada att han fick komma in för operation redan nu, säger Hellström som dock inte kan säga något om hur lång konvalescensperioden blir.

– Det kan handla om tre månaders rehab efter det här, men det vet vi som sagt inget om just nu.

Micke Lind åkte ned till Stockholm i går morse och opererades under dagen.

Lind var nedsövd under ingreppet men vid femtiden fick Sporten kontakt med 36-åringen – som via ett sms låter hälsa att allt gått bra, men att han förstås är lite sliten efter operationen. Humöret var det däremot inget fel på och skämtsamt hälsar Micke Lind att han nog kan spela redan mot Modo i kväll.

Enligt Glenn Hellström var måste Brynässpelaren ligga kvar för observation ett dygn för att sedan komma hem till Gävle igen.

– Det här var en enklare operation än den som Björn Danielsson ska göra nästa vecka, men det var viktigt att Micke fick komma in så pass tidigt och göra det här nu, säger Hellström.

Mer läsning

Annons