Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlad Hermansson har hittat rätt

Det var många i Brynäs förra säsongen som inte var särskilt trygga.
Daniel Hermansson hade utöver den sportsliga misären även en egen tuff säsong där han fick agera hjälpgumma och ständigt flytta runt i formationerna.
– Ibland kände jag mig aningen misshandlad och det var jobbigt, säger Hermansson.

Annons

26-åringen med Borlänge som födelseort kom till Brynäs i slutet av säsongen 2005/06 och tussades omedelbart ihop med Nicklas Bäckström och gjorde självklart en hel del poäng. Totalt blev det 21 pinnar för två år sedan när hela Brynäs var bra och föll i en sjunde och avgörande kvartsfinal mot HV 71.

Fjolåret var sedan bara att glömma.

– Värst var det förstås att laget bara förlorade och förlorade medan det för egen del blev en konstig situation där jag hela tiden fick spela i olika kedjekombinationer.

Daniel vill inte låta gnällig utan konstaterar bara fakta. Där det fattades folk petades han in om det så var i första- eller fjärdekedjan och det blev varken hackat eller malet.

– Klart det är enklare nu när alla fått känna en trygghet och spela en hel svit av matcherna i samma omgivning. Nu är det inte samma press och det har självklart lika mycket att göra med att vi vinner matcher. Men jag är fortfarande inte riktigt nöjd med min egen prestation på isen...

Tillsammans med nykomlingarna Janos Vas och Steve Dixon har han dock bildat en stabil enhet som inte öst in poäng. Dixon har gjort två mål, Vas ett och Hermansson är mållös hittills.

– Det är väl där det fattats en del. Jag hade gärna varit med och producerat och borde kanske ha gjort något eller några mål. Jag får väl hoppas att det blir som ifjol när det lossnade med ett spektakulärt lobbmål från halva planen i en match mot Timrå. Annars har väl de senaste två-tre matcherna varit okej från våran sida.

Lite mer tid är vad som behövs. Trion är på väg att lära känna varandra på isen och de två nyförvärven har efter nio elitseriematchen kommit in i spelet på den större rinken. Mot Skellefteå blev ett snyggt Dixon-mål facit.

– Synd att vi inte kunde hålla i och vinna. Men det blir lätt att ladda om med lördagsmatch på hemmaplan och en förlust i bagaget. Nu vill vi tillbaka till vinnarspåret igen, säger Hermansson.

Södertälje SK i eftermiddag ska få kämpa riktigt rejält om Brynäs ska släppa poäng.

– Vi vet at det är ett lag som hela tiden jobbar stenhårt och krigar för varandra. Det gäller att vi gör precis lika och helt ännu lite bättre, avslutar Brynäsforwarden.

Mer läsning

Annons