Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mot Mora i går – till Mora i dag

I går spelade Emil Sandin med J20-laget mot Mora.
På lördag debuterar han för Mora mot Bofors i allsvenskan.
Den petade forwarden lånas ut – och har fyra matcher på sig att bevisa att han vill ha en elitserieplats tillbaka i Brynäs.

Annons

Emil Sandins hockeyframtid har varit osäker sedan en tid tillbaka – och ett tag placerades han med minst ena skridskon i Timrå.

Nu blir det istället fem matcher i hockeyallsvenskan med Mora, dit han lånas ut fram till den 15:e december.

– En bra lösning för mig just nu. Det är trots allt en annan typ av hockey att spela med ett seniorlag, säger Sandin till Sporten efter 4–1-segern med J20-laget mot just Mora i Läkerol Arena i går.

En lite märklig situation förstås, men Sandin följde inte med i Moras spelarbuss efteråt utan åker dit på egen hand under torsdagen istället.

– Sedan gör jag första matchen på lördag, säger han – och fastslår att målet är att ta en plats i Brynäs då X antal spelare försvinner för att spela JVM i slutet av året.

– Jag ska försöka visa att jag är värd det, säger Sandin, som kallar situationen han hamnat i för ”olycklig”.

• Hur är det mellan dig och Niklas Czarnecki nu?

– Jodå, det är inga problem.

Möjligheten för Emil Sandin att lyckas med sitt återinträde i Brynäs ökar förstås ju fler brynäsare som blir uttagna till JVM.

Calle Järnkrok är given – och i den första 30-mannatrupp som presenteras i dag kommer Sebastian Wännström, Johan Larsson och Ludvig Rensfeldt att finnas med liksom backen Simon Bertilsson. Kanske platsar även Joachim Rohdin och backen Victor Berglind där.

Till JVM får sedan sju backar och 13 forwards åka. Wännström, Larsson, Rensfeldt bildade för övrigt en kedja som var svår att försvara sig emot i gårdagens match.

– Det var länge sedan dom spelade med oss alla tre – och det syns att dom har en växel till jämfört med alla andra, sa tränaren Mats Bäcklin.

Från början sköt de flesta brynäsare mest över, men ju längre tiden gick desto skarpare blev siktet. Brynäs vände effektivt – och ibland riktigt elegant – 0–1 till 4–1.

För Emil Sandin kommer nog chansen att spela seniorhockey i rättan tid.

– Det har varit jättebra för mig att få spela ett par matcher med J20, men det är kanske lite mycket ”köra” här, konstaterar han.

– I hans läge är det bättre att spela med Mora. Det syns att han är lite matchotränad. Nu hoppas jag han kan bita ihop och fixa det här, säger Mats Bäcklin.

BRYNÄS–MORA 4–1 (1–1, 2–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (5.36) Eric Rogne (Kalle Andersson och Marcus Simonsson), 1–1 (11.22) Ludvig Rensfeldt (Victor Berglind och Johan Larsson), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (10.10) Felix Eriksson (Adam Ström), 3–1 (15.48) Sebastian Wännström (Johan Larsson och Linus Rotbakken).

Tredje perioden: 4–1 (5.19) Adam Ström (Felix Eriksson och Dennis Fröland).

Skott: 53–21 (13–6, 14–9, 6–6).

Utvisningar, Brynäs: 2x2 min. Mora: 2x2 min.

Bäst i Brynäs: Johan Larsson, Sebastian Wännström och Felix Eriksson.

Mer läsning

Annons