Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket tuff match för Tierp Hockey

Ska Tierp ha någon chans mot serieledarna Arboga? Ja, det är frågan inför kvällens match i Sparbanken Arena i Arboga. Hemmalaget, som är serieledare, har vunnit i alla de fem avverkade omgångarna. Naturligtvis är också hemmagrabbarna stora favoriter i mötet med Tierp.

Annons

- Ja, och vi måste göra en toppinsats för att kunna störa Arboga som ju verkar mycket starka, säger också Tierpstränaren Magnus Eriksson.

Arboga har också gjort 27 mål på de fem omgångarna i hockeyettan. Tierps facit är nära det omvända med 25 insläppta mål. Nu har ju ändå Tierp vunnit varannan match hittills.

Men det har blivit storförluster med 0-7 både mot Borlänge och Enköping.

- Senast mot Enköping berodde de stora siffrorna till stor del på egna hårresande misstag.

- I mötet med Arboga måste vi först och främst minimera misstagen, säger Magnus Eriksson.

Ja, sedan måste ju också Tierp visa bättre skärpa framför motståndarmålet. Mot Enköping missade Tierp en tre, fyra klara målchanser.

Med fem raka segrar i ryggen är man i Arboga ganska säkra på att plocka hem full pott mot Tierp.

- Ja, visst ska vi vara klara favoriter i den här matchen. Att vinna fem raka i serieupptakten är annars den bästa starten vi haft på hela 15 år, säger Arbogas hockeybas Kent W Johansson.

- Jag hoppas på en publik om nära 500. Det går ju riktigt bra för oss nu och vi kommer med i det närmaste ordinarie lag, hälsar en segerviss Johansson.

Mer läsning

Annons