Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...när krutröken lagt sig var en hjälte född

Mads Hansen har hittat flytet ordentligt efter jul.
Två mål mot HV71 i söndags och två nya fullträffar i går i 4–1-segern mot Rögle.
– Jag är inne i ett stim, säger norrmannen som låg bakom Brynäs seger tillsammans med den storspelande målvakten Anders Lindbäck.

Annons

Brynäs fick bästa tänkbara avslutning på hockeyåret 2008. 4–1 mot Rögle satt lika fint som sillen gör på julafton.

– Det här var väldigt viktigt för oss. Det känns jätteskönt att kunna fira nyår nu med en trepoängare i bagaget, säger Mads Hansen i omklädningsrummet efter matchen.

Efter några trevande inledningsminuter inledde norrmannen målskyttet för Brynäs. Han befann sig på rätt plats vid rätt tillfälle och prickade elegant in ledningsmålet.

Bara 24 sekunder senare pangade Daniel Widing in 2–0 och med den ledningen i ryggen kunde Brynäs enkelt spela hem matchen.

Hansens 3–0 drygt fem minuter in på den andra perioden kändes matchavgörande. Det var nästan en repris på hans första mål.

– Jag satte bara dit klubban. Det är kul att ha flyt, säger Hansen med ett skratt.

Han har nu gjort fyra mål på de två senaste matcherna.

– Nej, bara vanlig norsk julmat. Inget annat.

Hansen har nu gjort tio mål på 33 matcher den här säsongen.

– Jag spelar med bra folk, säger han ödmjukt och fortsätter:

– Det är viktigt för oss att få en bra start på matcherna. Det här var en jämn match, men tack vare de tidiga målen får vi den matchbild vi vill ha. Det är det här spelet vi vill ha, det är skönt att slippa jaga.

Anders Lindbäck låg i allra högsta grad bakom Brynäs seger. Ju längre matchen led, desto vassare blev han. Till slut var han endast en sekund från att hålla nollan.

– Det är klart att det kändes lite surt direkt efteråt. Men det viktiga är att vi vann. Att de fick göra ett mål precis på slutet är ingenting jag kommer att gå och gräma mig över. Jag kan släppa in 14 mål, huvudsaken är att vi vinner. Jag får hålla nollan på lördag istället, säger Lindbäck som fick en skön revansch efter matcherna mot Linköping och HV 71.

– Jag släppte in tio mål på två matcher, men jag har hållit huvudet högt. Jag är glad över att få kontinuerligt med speltid nu och jag vill rädda varje puck.

Han känner ingen press i Jacob Markströms frånvaro.

– Att ersätta honom är inte det lättaste. Det är enbart inspirerande att få spela nu.

Brynäs målvaktstränare Pecka Alcén vill inte jämföra de båda målvakterna.

– Det går inte, det är två helt olika individer. Jag har inte tvekat en sekund på Lindbäcks kunnande, säger Alcén.

– Nej, ingenting. Han har fått flera matcher i sig nu och han tror på sig själv. Man kommer till en gräns, där det bara är att bita ihop.

Anders Lindbäck bet ihop ordentligt inför gårdagens match. Det gjorde hela Brynäs.

Annons