Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nashville nobbar Ekholm

Mattias Ekholm kan vara på väg hem till Brynäs igen. Uppgifter som kom sent i går kväll säger att 21-åringen inte tar plats bland sju backar i Nashville Predators NHL-lag.

– Det är korrekt, säger Ekholms agent Pontus Norén.

Annons

Landslagsbacken Mattias Ekholms hockeyframtid är oklar just nu. I går kom det uppgifter som säger att han inte tar plats bland sju backar i NHL-laget Nashville.

Något som bekräftas av hans agent Pontus Norén.

– Det stämmer. Nashville bedömer att Mattias är riktigt nära en plats, men väljer ändå andra spelare framför honom.

Kampen om vem som får vara kvar och vilka som får starta säsongen i farmarligan AHL är alltså stenhård inför NHL-starten till helgen.

Enligt tidningen Tennessean fick Ekholms tuffaste konkurrent om den sista backplatsen, Ryan Ellis, i går beskedet att han skickas till Milwakuee Admirals.

Någon officiell kommuniké angående Mattias Ekholm kom inte innan denna tidnings pressläggning. Men Ekholms agent Pontus Norén meddelar att han och Ekholm fått beskedet att det inte blir någon plats i NHL i nuläget.

– Nej, men han är riktigt, riktigt nära en plats. Så hur det blir med Brynäs kan jag inte säga dig just nu. Det kan bli så att Ekholm åker hem, men det vet jag inte ännu, säger Norén.

Anledningen till att Ekholm inte tar plats bland sju backar trots att Ryan Ellis, hans tuffaste konkurrent om den sista platsen, alltså skickas till AHL och Milwaukee är att Nashville fått upp ett gott hopp om veteranen Francis Bouillon.

36-åringen, som skadade sig förra säsongen, har börjat träna på is och Nashville hoppas nu på en come back.

Hur Mattias Ekholm ska göra nu – åka hem och spela med Brynäs – eller stanna kvar och trots allt kämpa om en plats i Nashville är oklart. Sporten sökte Ekholm utan resultat under måndagskvällen och Brynäs sportchef Micke Sundlöv hade inte heller hört mer än de uppgifter som säger att Ekholm inte tar plats på sju backar.

Nashville Predators NHL-premiär spelas på fredag, mot Columbus Blue Jackets borta.

Mer läsning

Annons