Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästa säsong kan få ungdomlig touch

Det kan bli juniorstämpel på Brynäs nästa säsong.
I går inleddes diskussionerna med flera av guldhjältarna i J20-laget.

Annons

Anfallarna Henrik Thegel, Anton Rödin och Klas Leidermark samt målvakten Joacim Eriksson och backen Morgan Hassel var samtliga uppbjudna till Brynäs sportchef Micke Sundlövs kontor i går.

Vad det utmynnar i återstår att se, men förmodligen slutar det med att samtliga får plats i A-lagstruppen. Om de vill själva – Klas Lediermark har ju redan flaggat för att han vill spela collegehockey i USA i stället.

Dessutom kan spelarna ändå lånas ut, som fallet förmodligen blir med hårdskjutande Morgan Hassel.

– Om det blir Sundsvall vet jag inte, men att det blir spel i allsvenskan känns ganska troligt, säger Sundlöv.

Hassels backkollega i J20-laget, Simon Löf, har två år kvar som junior och finns kvar i Brynäsorganisationen. Han kan bli sjunde back i A-laget nästa säsong.

– Jag vet inte i dagsläget om vi ska värva någon back. Om det blir klart med Peter Nolander och vi bestämmer oss för att satsa på Simon Bertilsson (också han född 1991), då har vi sex backar. Och då är Simon Löf ett bra alternativ som sjundeback, säger Sundlöv.

Sporten har tidigare skrivit att Brynäs har bestämt sig för att flytta upp Joacim Eriksson som back up bakom Jacob Markström i målet. Så kan det fortfarande bli, men Sundlöv säger att det finns saker att ta hänsyn till.

– Med största sannolikhet kommer Markström att stå i junior-VM och det är inte otänkbart att Jocke spelar där också. Vi behöver ha bra målvakter under den perioden av säsongen.

– Jocke kommer att vara ansluten till föreningen på något vis, sedan om det blir i juniorlaget, som andremålvakt eller om han blir utlånad återstår att se.

Mer läsning

Annons