Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej, inte femte gången gillt

Man kan tänka sig att ordet straffar är tabu i Brynäs omklädningsrum.

För femte gången på lika många chanser fick laget ge sig i den chansartade formen som numera avgör alla elitseriematcher. 1–0 till Timrå.

– Äh, det är klart att det ska vara straffar. Nu är jag mest bara så jäkla förbannad att jag var alldeles för het när Hallin gjorde sitt mål, väste Niklas Svedberg.

Annons

Efter att ha stoppat allt under 65 minuters hockeyspel fick ha ge sig dubbelt upp i straffläggningen. Först var det Per Hallin som lurade Svedberg och sedan var det Jamie Lundmarks tur.
– Klart det känns surt. Surt som fan. Jag är less att jag gick på finten före första straffen – det borde jag inte ha gjort. Den andra är inte så mycket att säga om. Där hade jag lite otur och var där med både benskyddet och armen men den gick in ändå.

När varken Sebastian Lauritzen eller Jonas Nordquist gjorde mål på sina chanser behövdes den tredje straffrundan aldrig genomföras. För femte gången på lika många försök gick det illa för Brynäs.

Men tro inte att Svedberg ogillar uppgörelsen man mot man.
– Nä, det är skitkul. Klart man ser chansen att bli hjälte. Det är jag övertygad om att killarna som lägger straffarna framåt också tycker. Och jag kan garantera att vi har flera riktigt bra straffläggare. Det ser jag på träningen hela tiden.

• Sjätte gången gillt då?
– Vi har våra segrar kvar att ta i framtiden när det ska avgöras så här. Det är jag helt övertygad om.

Annars var Brynäsmålvakten lysande igen. Precis som senast mot Skellefteå där han spikade igen och höll nollan motade han allting som kom i hans väg fram till straffarna. Det var några "omöjliga" parader vi räknade in.

• Någon speciell du minns själv?
– Tja, den där direkt i andra periodens inledning var rätt skön att göra. Jag hann precis över och räddade med klubbhandsken. Lite flax och lite skicklighet var det kanske.

Hemmalagets kapten Gabriel Karlsson såg i alla fall smått chockad ut när han fick se Svedberg rädda hans "givna" mål.

När Juha Pitkimäki också stod emot allt offensivt som Brynäs försökte sig på blev matchen mållös efter både ordinarie tid och suddenspelet. Inte så vanligt i elitseriesammanhang även om det händer någon gång per säsong.

• Du får väl ändå räkna det här som andra raka nollan?
– Lite konstigt är det att deras straffmål ska räknas in i statistiken och det blir ju inte hundra procent. Men jag släppte inget under spelets gång i alla fall. Det är väl i och för sig bra.

Efter fyra raka bortaförluster med fem-sex insläppta mål i alla de matcherna var det ett jättefall framåt i spelet utanför Läkerol arena.
– Vi gjorde en stark bortamatch rakt igenom och ska vi ta något bra med oss var det att vi i alla fall bara tappade en poäng på Timrå. Det är skillnad jämfört med tre, avslutade Svedberg.

Att han står i målet igen mot Djurgården på lördag är redan klart.
Blir det straffar då igen är det han som ska vara hjälten hela vägen fram...

Mer läsning

Annons