Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej, inte läge att jubla – frågetecken för Lauritzen

Johan Larsson i JVM, Jakob Silfverberg skadad – och i kväll kan även en sliten Sebastian Lauritzen tvingas avstå spel.

– Det är fifty-fifty, uppskattar Lauritzen.

– Det är helt klart tunga pjäser vi snackar om, konstaterar tränaren Tommy Jonsson inför bortamatchen mot Modo.

Annons

I skuggan av den lilla oro som uppstod i Brynäs natten mot tisdag då Johan Larsson bröt öppningsmatchen mot Lettland har ytterligare ett orosmoln bildats – Sebastian Lauritzen, som tidigare plågats av ljumskproblem, har nu drabbats av ytterligare bekymmer.

– Ljumskarna är bra, men problemet har liksom flyttat på sig, säger Lauritzen, som avbröt tisdagsträningen i förtid.

– Jag har inte gett upp hoppet om att spela mot Modo. Men jag vill heller inte göra något som kan förvärra skadan, så vi får se.

Tränaren Tommy Jonsson vågar inte räkna med Lauritzen och i laget han tagit ut finns ”Basse” inte med.

– Kan han spela blir det förstås lite ändringar här och där, säger Jonsson, som med minst två och kanske tre av lagets bästa poängplockare borta måste hitta nya lösningar.

– Det går inte att blunda för att vår slagstyrka blir påverkad av att vi saknar de här killarna. Så bra är dom ju. Men samtidigt finns det ingen anledning att de som spelar inte ska kunna prestera sitt bästa.

På pluskontot finns Jonas Nordquist, som efter sex matchers frånvaro nu gör comeback.

– Jag är mycket tacksam över att han kan spela igen. Sen får vi se hur mycket han orkar, det är ju ändå ett tag sedan han spelade match. Han såg i alla fall mycket bra ut på träningen nu, konstaterar Jonsson.

Nordquist skickas in som center i andrakedjan mellan Jesper Ollas och Sebastian Wännström, och kommer även att användas i powerplay.

På backsidan får Lars Jonsson finna sig i att fortfarande stå utanför som sjundeback.

– Inget har förändrats där. Som jag sagt tidigare har vi haft samtal och han vet vad han måste göra för att ta sig tillbaka in. Vad vi pratat om behåller vi för oss själva. Men helt klart hoppas jag att han ska hitta tillbaka – vi behöver honom framöver i den klass han vanligtvis håller, resonerar Jonsson.

Jakob Silfverbergs axel är på väg att läka – och det kom i går lugnande rapporter från JVM-lägret som talade om att Johan Larsson bara drabbats av en lårkaka.

– Skönt att höra, säger sportchefen Michael Sundlöv, som i går var i kontakt med folk nära juniorlandslaget för att personligen försäkra sig om läget.

– Det hade varit olyckligt om skadan varit allvarlig. Johan är oerhört värdefull för oss, säger Tommy Jonsson.

Mer läsning

Annons