Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NHL-scouten: ”Jag hade velat se Silfverberg spela”

Mattias Ekholm har varit given i Tre Kronor den här säsongen.

Men en annan brynäsare, Jakob Silfverberg, saknades i samband med matcherna i Globen. Det tycker i alla fall Ottawas chefscout Rob Murphy.

– Synd att han inte är med, jag hade hoppats det, säger han.

Annons

Mängder av spelarscouter har varit samlade i Globen under LG Hockey Games. En av de som var på plats på läktaren var Ottawa Senators chefscout Rob Murphy, som sällan besöker Europa.

– Det finns en del spelare som är intressanta, berättar han och förklarar att han blev besviken när han insåg att Brynäs 20-årige forward Jakob Silfverberg inte fanns med i Tre Kronors trupp.

– Ja, jag hade hoppats få se honom. Vi tror mycket på honom, så det var lite synd. Jag tror att han hade klarat sig bra i det svenska laget om man tittar på vilka spelare de har, säger Rob Murphy till Sporten i samband med Sveriges match mot Finland.

Ottawa Senators draftade Silfverberg sommaren 2009 i den andra rundan som spelare nummer 39 totalt av alla spelare och ser självklart honom som en kommande NHL-spelare i klubben. Jakob, som gjort 28 poäng (14+14) på 45 matcher den här säsongen, gjorde debut i Tre Kronor tidigare den här säsongen.

Men i LG Hockey Games var han bara reserv och blev aldrig kallad till Stockholm.

– Jag hade velat se honom spela, men nu är det som det är, menar Rob Murphy som inte kände till att Silfverberg nyligen förlängde sitt kontrakt med Brynäs.

– Nej, det hade jag inte koll på och jag vet inte om Ottawa förbereder något kontraktsförslag till Jakob heller. Det är inte mitt jobb att sköta det.

Kommer du att stanna kvar och se Silfverberg i någon elitseriematch?

– Nej, det överlåter jag till mina kollegor, svarar Murphy och sveper med handen mot bland andra Mikko Ruutu (bror till Tuomo och Jarkko Ruutu), som är Ottawas europascout. Han får rapportera till mig, säger Rob Murphy.

Mer läsning

Annons