Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen fick Westlund hålla Stanley cup-bucklan

Som spelare nådde han finalen 2002 – men förlorade med sitt Carolina med 4–1 i matcher mot Detroit.
Men nu har den förre brynäsaren Tommy Westlund äntligen fått rå om Stanley cup för en stund.

Annons

Tommy Westlund med Stanley cup.

Tommy Westlund lämnade Avesta för spel i Elitserien med Brynäs 1995. I Brynäs gjorde han sig ett namn som målskytt och var sedan en av dem landslagsspelare som spelade till sig ett VM-guld 1998.

2002 blev det ingen buckla för Westlund. Men sommaren 2016 fick han alltså chansen att hålla i den åtråvärda trofén. Tillsammans med hela sin familj, frun Karin, sonen Olle 12 år och dottern Ebba 16.

Anledningen – Avestakillen arbetar som talangscout åt Pittsburgh Penguins som vann NHL-slutspelet i år.

– Det var riktigt roligt. Våra barn tyckte att det var häftigt och de var med hela tiden. Så var det roligt att mina bröder kom dit det är inte så ofta vi får träffas, säger Tommy Westlund.

Hur stort är det att få ha bucklan?

– Det är ju inte riktigt samma sak som att vinna själv. Men jag jobbar ju ändå i klubben och jag gläds med alla spelare.

Han fortsätter:

– Men i Nordamerika är det otroligt stort. I juni hade vi draften i Buffalo och då var bucklan med. När vi bar den från hotellet till restaurangen stannade folk i trafiken och hoppade ur bilarna för att ta kort på bucklan.

Så det var inte första gången du var runt bucklan i söndags?

– Nej, den var där när vi vann och så har jag varit lite runt den i somras.

Westlund som fick avsluta sin hockeykarriär i förtid på grund av en handledsskada är glad att han har fått chansen att jobba med det han älskar - ishockey.

– Jag är jättetacksam för den tiden (som hockeyspelare). Men jag älskar ju mitt jobb, det är inte ett jobb utan mer ett intresse man har och jag är glad att jag har fått chansen.

Mer läsning

Annons