Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jacob Markström om gristräningens resultat: "Gjorde min bästa säsong någonsin"

/

Efter fem års kamp får nu Jacob Markström sin riktiga chans i NHL.
Här berättar han själv om känslorna – samtidigt som han hyllas av Johan "Honken" Holmqvist.
– Jag är så otroligt imponerad av det "Markan" gjort, säger "Honken" till Sporten.

Annons

Jacob Markström har vandrat en lång och tuff väg mot det nya tvåårskontrakt med Vancouver som nyss skrivits på.

Fyra säsonger i Florida slutade alla på samma sätt – nedflyttning till farmarlaget.

Sedan samma sak under första säsongen i Vancouver.

– Det är klart det varit tungt ibland. Men jag bestämde mig för att bita ihop och ta nya tag, säger Jacob.

Målvaktskompisen Anders Lindbäck övertalade honom förra året att börja sommarträna med fystränaren Henrik Petré – och resultatet har blivit succé.

– Jag förstod att man var tvungen att grisa ned sig ordentligt och köra stenhårt för att ha en chans. Och det gick väldigt bra på isen, jag gjorde min bästa säsong någonsin. Jag tror det var det jag behövde för att ta det där extra klivet, säger Markström.

Just nu tränar han och Lindbäck tillsammans på Korpen i Gävle. En annan målvakt, själv med NHL-erfarenhet, är också stammis i lokalen – och han strör beröm över Markströms envishet.

– Jag är så otroligt imponerad av det han gjort. Jag vet hur tufft det är. Han har kämpat och slitit sig igenom säsong efter säsong i AHL och aldrig gett upp. I stället bestämde han sig för att köra ännu hårdare. Och nu får han betalt. Jag är verkligen glad för hans skull, säger "Honken".

Markström själv om hur han resonerat:

– AHL är ju ändå en fantastiskt bra liga spela i, den som är mest lik NHL. Och man är bara ett samtal, en skada eller en trade från att få chansen i världens bästa liga. Det är det som sporrar en, och självklart drömmen. Och som det ser ut nu så har det lönat sig.

Nu ska han som en av Vancouvers två utvalda målvakter utmana erfarne Ryan Miller.

– Jag har inte tänkt så mycket på kommande säsong än, jag fokuserar mest på träningen här hemma just nu. Men visst, det går fort och börjar närma sig mer och mer. Jag längtar efter att komma dit bort, att campen börjar så man får visa vad man åstadkommit under sommaren, säger Markström.

Mer läsning