Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markström skrev kontrakt – klubben får kritik

/

Vancouver trejdade bort en gammal Brynäsmålvakt, Eddie Läck.
Nu har klubben skrivit nytt tvåårskontrakt med en annan, Jacob Markström.
Det är ett kontroversiellt drag som får kritik.

Annons

När Vancouver skickade Eddie Läck till Carolina för några dagar sedan var det bara en tidsfråga innan Jacob Markström officiellt skulle ta hans plats som backup till Ryan Miller.

I natt blev ett tvåårskontrakt klart, ett avtal som ger Markström 3,1 miljoner dollar (cirka 26 miljioner kronor).

Men Vancouvers målvaktsval får tung kritik, Eddie Läck var mycket populär bland fansen.

– Vi vet att det är ett tufft besked för våra fans. Vi är medvetna om att det här inte är ett populärt beslut men det är något vi får leva med. Men vi känner att det här är det rätta att göra, säger Trevor Linden, Canucks klubbchef, till Vancouver Sun.

Eddie Läck har gjort ett gott jobb som Ryan Millers stand in, men Vancouver vill skapa nytt ekonmiskt utrymme och valde Markström som ju gjort en succésäsong i AHL-laget Utica.

"Markans" fina siffror: 93,4 i räddningsprocent i grundserien, 1,88 insläppta mål per match, 92,5 procent i räddningsprocent och 2,11 mål per match i slutspelet där Utica förlorade finalen.

Trevor Linden säger:

– Tittar man på historien bakom målvakter som Corey Crawfors och Ben Bishop och hur de spelade på AHL-nivå – du kan definitivt placera in Jacob i den kategorin. Han har haft ett strålande år. Vi känner att vi kommer att ha ett starkt målvaktspar i Ryan och honom.

– Vi tror att Jacob kommer att fortsätta utvecklas. Nu är han vår målvakt i två år till – och sedan förhoppningsvis ännu längre.

Mer läsning

Annons