Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nicklas Bäckströms jättehyllning till landsmannen: "Det visar vilken stor spelare han är"

/

Förra året vann Nicklas Bäckström NHL:s assistliga.
I år fick han se landsmannen Erik Karlsson högst upp på pallen. En bedrift som imponerar på Gävlesonen.
– Det är jäkligt imponerande vad Erik har gjort. Att som back vinna assistligan visar vilken stor spelare han är, säger Bäckström till Sportexpressen.

Annons

Erik Karlsson har i princip gjort allt från sin backplats i Ottawa Senators denna säsong – förutom att ta laget till slutspel.

Han vann backarnas poängliga överlägset, var hela ligans assiskung med sina 66 assists och blev förste back på 30 år att sluta topp fem i den totala poängligan. Listan kan göras längre, men det har inte gått någon obemärkt förbi vilken otrolig säsong den 25-årige svensken haft.

– Under en era när det blivit så svårt att göra mål i NHL har Karlsson gett det offensiva spelet en ny dimension från sin backplats, säger NHL-experten Mike Johnson som anser att Karlsson borde bli den första back någonsin att vinna Norris Trophy utan att ha tagit sig till slutspel.

LÄS MER: Nu har Lindblom presenterat sig på allvar i Nordamerika

Själv har Erik Karlsson svårt att glädja sig över säsongen med tanke på att det roliga är över för Ottawa. Den förre Brynässtjärnan Nicklas Bäckström tycker däremot att Karlsson har mycket att vara stolt över denna säsong.

– Det är jäkligt imponerande vad Erik har gjort. Att som back vinna assistligan visar vilken stor spelare han är.

LÄS MER: Från Brynäs till KHL – nu flyttar han hem igen

Mer läsning

Annons