Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt NHL-kontrakt för Markström – stannar i Vancouver

Det blir tre nya år i Vancouver Canucks för Jacob Markström. Under torsdagen förlängde han sitt kontrakt med laget. "Jag tror på laget och älskar att spela i Vancouver" säger han till Expressen.

Annons

Jacob Markström kom till Vancouver Canucks i mars 2014 som en del av affären som tog Robert Luongo tillbaka till Florida. Sedan dess har Markström kämpat om en plats som lagets förstemålvakt och under den gångna säsongen blev det 33 framträdanden i Vancouver.

Och fler lär de bli.

Jacob Markström kommer att le fler gånger i Vancouvertröjan.

Under torsdagen skrev nämligen målvakten på ett nytt kontrakt med klubben som sträcker sig över de tre kommande säsongerna. Kontraktet är värt drygt elva miljoner dollar, motsvarande 94,2 miljoner svenska kronor.

– Det känns fantastiskt och väldigt roligt. Jag känner verkligen att klubben tror på mig och jag trivs otroligt bra i Vancouver som stad. Jag tror på laget och älskar att spela i Vancouver, säger Markström till Expressen och fortsätter:

– Agenten ringde och sa att vi hade fått ett riktigt bra erbjudande och det var aldrig så mycket att snacka om, jag skrev på ganska kort därefter och det känns som rätt beslut för mig att ta.

Och det är ingen tvekan om att Vancouver tror på Markström.

– Jacob är en talangfull målvakt med bra storlek och han har visat prov på att han besitter förmågan att göra avgörande räddningar när det behövs. Han noterade sina bästa siffror i karriären under förra säsongen och för två år sedan ledde han Comets (Utica, Vancouvers farmarlag) till deras första Calder Cup-final någonsin. Han är motiverad och vill hjälpa oss att vinna. Vi är glada över att Jacob kommer spela i en Canuckströja i flera år framöver, säger Jim Benning, Vancouvers general manager till klubbens hemsida.

Mer läsning

Annons