Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silfverbergs frustration släppte - i ett enda skott

/
  • Jacob Markström får chansen i Canucks kasse efter att Ryan Miller släppte in fyra mål i matchen mot Anaheim.
  • Jakob Silfverberg fick göra ett riktigt spelmål för första gången den här säsongen.

Jakob Silfverberg fick sätta det första "riktiga" målet den här säsongen i natt. – Det fanns mycket frustration bakom det där skottet, säger han till SportExpressen i omklädningsrummet efteråt.

Annons

Det har bara blivit en nätträff för honom den här säsongen - då i tom kasse mot Florida den 19 november. Men när Anaheim slog Vancouver med 4-0 i natt var Silfverberg en av målhjältarna. Det var ett slagskott från högra tekningscirkeln, en minut in i den sista perioden, som gav Ducks ledningen med 3-0 genom svensken.

– Väldigt skönt att se pucken gå in. Jo, jag har längtat efter den där fullträffen, säger han med ett leende till SportExpressen.

Gävlefödde Silfverberg har skyfflats runt i kedjorna den här säsongen.

– Det spelar inte så stor roll. Jag vet att Bruce (Boudreau) gillar att göra det så det är jag van vid. Men nu känns det som att jag, Ryan Kesler och Nick Ritchie har något bra på gång. Jag tror vi kan bygga vidare på det här, säger han till SportExpressen.

Även Rickard Rakell blev målgörare i matchen mot Vancouver när han satte 2-0 i en rörig situation framför mål. Med en klubba som var nära att gå av.

På motsatt sida var det bröderna Sedin, Daniel och Henrik, som har gjort poäng i de sju, respektive sex, senaste matcherna. Nu bröts deras poängsvit.

I Vancouver fick Gävlesonen Jacob Markström ökat förtroende när han ersatte Ryan Miller i kassen efter Corey Perrys 4-0-mål, med 11,21 minuter kvar av matchen. Då höll han tätt och får även chansen när Vancouver Canucks möter LA Kings på tisdagskvällen. Det blir fjärde matchen som Markström vaktar kassen för Canucks den här säsongen.

Mer läsning

Annons