Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio svenskpoäng i samma match – tre tidigare Brynässpelare med i protokollet

/

Tio svenskpoäng – från fem spelare.
Nattens match mellan Nashville Predators och Washington Capitals hade en tydlig blågul prägel.
De tidigare Brynässpelarna Nicklas Bäckström, Mattias Ekholm och Calle Järnkrok hamnade alla i poängprotokollet.

Annons

Det var dock ingen av Brynässpelarna som var i fokus efter matchen från svenskt håll. I stället handlade det mesta om Marcus Johansson som, efter en två veckor lång skadeperiod, var tillbaka mot Nashville och gjorde tre poäng. Även Filip Forsberg stal rubrikerna efter att den tidigare Leksandspelaren fortsatt sin poängproduktion på slutet när han gjorde två fina mål mot Capitals.

LÄS MER: Sex dagar kvar av transferfönstret – här är tio spelare som kan hamna i Brynäs

Nicklas Bäckström registrerades för en assist när han spelade fram till Alexander Ovechkins 5-3-mål. Mattias Ekholm hamnade i poängprotokollet två gånger om efter två assist och Calle Järnkrok passade till Roman Josis 2-4-mål.

Den femte svensken som producerade poäng i nattens match var André Burakovsky som låg bakom Washingtons 3-2-mål. Den tidigare Malmöspelaren som fyllde 21 år i går.

LÄS MER: Fortsatt framgång för Lucas Carlsson – blev matchens lirare mot Tyskland

I matchen Colorado–Vancouver såg målvakten Jacob Markström till att det blev 3–1-seger för Canucks. Den förre Brynäsmålvakten, som startade för första gången sedan den 21 januari, gjorde 29 räddningar – och en assist.

Han gjorde det dessutom inför ögonen på mamma Lena, som var en av lagets mammor som var medbjudna på resan till Colorado.

– Det var en bra match från början till slut, säger Markström till nhl.com. Våra killar gjorde ett jättejobb, vi blockerade skott och var bra med pucken. De hade verkligen inga topp-chanser.

Colorado Avalanche misslyckades med att göra mål under tre tidiga numerära överlägen, och Markström får själv beröm av lagkamraten Sven Bärtschi.

– Han var jättebra. Han höll bra position och spelade med stort självförtroende. När du ser en målvakt så ger det dig själv en extra boost och du vill själv ställa upp hårdare för honom. (TT/Sporten)

Mer läsning

Annons