Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nollorna i Ängelholm

Första bytet var en katastrof men sedan släppte nervositeten för debutanten. Men kommer Jonas Nordquist kunna lösa Brynäs allt värre offensiva problem efter 0–0 mot Rögle?

Annons

– Det var inte en 0–0-match. Det var två fantastiska målvakter, sa Brynästränaren Niklas Czarnecki efter just 0-0 borta mot Rögle.

En match där Brynäs än en gång hade svårt i anfallszon. Inte svårt att skapa några enstaka bra målchanser men det där riktiga trycket åtadkom man inte.

Båda tränarna skyllde på ”de jävligt bra målvakterna” men det är inte hela sanningen.

– Det är inte godkänt på den offensiva biten. Däremot jobbar vi väldigt hårt för att skapa målchanser. Men vi måste in framför mål och ta trafiken där, in och skymma målvakten i power play, jobba för andrasituationerna så att pucken studsar vår väg.

Rögle vann skotten med 32–29 men det var Brynäs som var närmast – ett stolpskott av Eero Somervuori i början av tredje perioden.

– Vi pratar inte om annat på våra matchgenomgångar än offensiva möjligheter, bra om hur vi ska skapa målchanser.

Ofta såg det ut som om Brynäsbackarna, Jörgen Sundqvist undantagen, inte vågade stanna kvar och utgöra ett hot när Brynäs etablerat spelet i offensiv zon. Backavsluten var väldigt få. Däremot kom man ofta till avslut från dåliga vinklar men då fanns det inte någon vittröjad fram kassen.

– Alla våra förberedelser. Det vi jobbar med varje dag på träning, det är vårt offensiva spel. Vi pratar inte försvarsspels överhuvudtaget.

– Vi har väldigt noggrant gått igenom och analyserat varenda en av de 32 målen vi gjort. Vi kan oftare skymma målvakten, oftare jobba för styrningar, sätt in fler puckar från olika vinklar…

Brynäs fortsatte också att vara omständliga i power play och skapade alldeles för få andrasituationer.

– Men vi skapar så många målchanser så vi ska göra fler mål.

Kan Jonas Nordquist bli en lösning?

– Vi kommer få mycket nytt av honom. Han kommer lyfta vårt powerplay eftersom han är en smart passningsspelare. Jonas är en klok spelare vi kommer få mycket nytta av och han var helt OK idag.

Själv satt debutanten kvar länge i omklädningsrummet och såg ut att bara njuta av svetten och fukten och den allmänna röran.

– Det var jättekul. Det är ju det här jag tränat hårt för varje dag, sa Jonas om 11 minuter och 41 sekunder.

Första matchen på tio månader kunde dock börjat bättre. Jonas fick ett felskär och trillade på ändan i mittzon.

– Nähh, det kändes inte bra, säger han allvarligt.

– Det var lite jobbigt i början. Jag var lite spänd och nervös för man vet inte var man står.

Skridskoåkningen var lite stel och han hamnade i fel positioner vid några tillfällen.

– Jag är ovan vid situationer. Hur mycket man än tränar så går det inte så fort på träningen som det gör i matcher för då kör alla lite extra.

– Men det känns ruggigt bra nu, sa Jonas som hoppades men inte kunde lova att han skulle bli skillnaden mellan insidan av stolpe men ut – och stolpe in för Brynäs.

Mer läsning

Annons