Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordquist tillbaka – men får börja i fjärdekedjan

Jonas Nordquist har missat Brynäs tre senaste matcher, men i kväll är han tillbaka på isen igen.

– Jag tycker att det känns bra nu – och jag är redo för spel, säger den 27-årige centerforwarden.

Annons

Jonas Nordquist värvades under uppmärksammade former till Brynäs. Dels var han inte spelklar när han kom från Frölunda på grund av rehabilitering av sitt opererade knä. Dessutom var det Brynäs supportrar och sponsorer som samlade ihop pengar för att övergången skulle bli möjlig.

Men någon riktigt succé blev det aldrig när Nordquist väl kunde spela för några veckor sedan och redan när kämpade för att göra come back på isen och debut i Brynäs varnade han för att ljumskarna kunde ta stryk. Och det är just ljumskproblem som hållit honom borta från de tre senaste matcherna.

– Det är ofta så att den som är knäopererad får ont i ljumskarna. Självklart tråkigt att det skulle drabba även mig, men nu känns det mycket bättre.

Jonas Nordquist hoppades kunna spela redan i bortamatchen mot Timrå i förrgår, men ett rejält test på värmningen innan avresan norrut gav negativt besked.

– Det är dumt att chansa, risken att förvärra det hela finns alltid där. Men nu körde jag för fullt på träningen i dag och är redo för spel.

Efter onsdagsträningen förklarade Nordquist, som ännu inte gjort något mål på de sju matcher han spelat, att han fått behandling under veckan han varit borta.

– Det man gör är att stimulera musklerna med både kyla och värme, sedan har jag jobbat hårt med stryrketräning av små muskler som finns runt mage och rygg för att bli starkare och stabilisera ljumskarna.

– Det är ruggigt tråkigt. Man vill ju spela, säger Nordquist.

I kväll mot Skellefteå får han inleda i fjärdekedjan, där Alexander Sundström får maka på sig och spela ytterforward ihop med Emil Sandin.

Men att det handlar om en mjukstart i fjärdeformationen håller inte Nordquist med om.

– Nej, nej. Det går inte att hålla igen. Jag ska köra för fullt och ge allt, lovar han.

Mer läsning

Annons