Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordquist visar vägen

Två mål och ett assist i 3–3-matchen mot Timrå.

Brynäscentern Jonas Nordquist ser ut att ha vuxit ett snäpp jämfört med förra säsongen.

– Det tycker jag, men man vill alltid bli ännu bättre, säger han.

Annons

Försäsongens bästa lag, Timrå, förmådde inte vinna över ett Brynäs som spelade smart och efter resurserna. Medelpadingarna hade stundtals hög fart under skridskorna och vann skotten med 38–18, men det var verkligen inget som Niklas Czarnecki stirrade sig blind på.

– Nej, det går fort, det visste vi om. Men jag tycker att vi försvarar oss bra. Och visst sköt de mycket, men vi hade ju tio minuter boxplay i andra perioden, säger Brynästränaren, som tyckte att mötet med Timrå gav bra mycket mer än segermatchen mot Sundsvall.

– Det här var så nära en elitseriematch man kan komma. Det var en riktigt bra ishockeymatch. Och vår förstaperiod var bland det bästa vi gjort hittills på försäsongen.

Även om Timrå sköt mest skott och stundtals såg ut att ha saken under kontroll var det Brynäs som tog täten målmässigt vid tre tillfällen. Jonas Nordquist spelade fram Eero Somervuori till 1–0 och gjorde sedan själv både 2–1 och 3–2. Med sina fullträffar seglar han nu upp som lagets bäste målgörare på försäsongen tillsammans med Anton Rödin, båda har gjort fem mål.

– Det är alltid kul att göra mål, men det gäller att hålla i det. Jag vill inte slösa bort alla på försäsongen, säger Nordquist med ett skratt.

När han är lite allvarligare medger han att det var bästa insatsen hittills för den förstakedja där han spelar i mitten tillsammans med Eero Somervuori och Andreas Dackell. Tidigare har Anton Rödin varit tredjelänk i stället för finländaren, men den nuvarande uppställningen verkar fungera minst lika bra.

– Ja, det var verkligen roligt att spela i dag, det klickar verkligen mellan oss och man hade alltid någon att passa till, säger Nordquist.

Du själv då? Har du tagit ett kliv jämfört med förra säsongen?

– Ja, det tycker jag. Det känns som att jag är i bättre form, men sedan vill man ju alltid bli ännu bättre.

Czarnecki öste beröm över sin center.

– Han leder laget just nu tillsammans med Dackell och Eero. Han har de där kvaliteterna som gör att han kan slå oannonserade passningar som öppnar upp, säger Czarnecki.

Fast han ville berömma fler spelare. Inte minst målvakten Niklas Svedberg, som undanräknat ett billigt insläppt 2–2-mål, storspelade och höll Brynäs kvar i matchen under långa stunder.

– Och Lasse Jonsson kommer in och gör det bra. Och Niclas Andersén. Det känns som att vi lyfte upp vårt försvar i den här matchen, säger Czarnecki.

För Brynässpelarna blir det kort om vila fram till lagets avslutande match i SCA-cupen mot Modo. Den spelas nämligen redan klockan 13.30 i dag.

– Ja, vi har ju fått de sämsta förutsättningarna av allihop, säger Niklas Czarnecki.

Ett test på er fysik, eller?

– Nja, fysiskt tror jag att vi ligger jävligt bra framme i alla fall, men det blir ett test på hur vi klarar av att ladda om mentalt.

Mer läsning

Annons