Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det färdigjublat för Micke Lind i Brynäs

Mikael Lind är inte längre önskvärd i Brynäs.
Centerveteranen fick beskedet på ett möte i går förmiddag.
– Det är bara att gilla läget, det är en del av det här livet, säger Lind.

Annons

Sporten antydde det redan i går – Brynäs fortsätter sitt lagbygge utan Micke Lind, 37.

På tisdagsmorgonen ringde sportchefen Michael Sundlöv och bad om ett möte. Ett par timmar senare hade Lind fått veta att han inte erbjuds nytt kontrakt.

– Brynäs vill satsa på andra spelare, det var väl i stort sett det som jag fick höra, säger Lind.

– Ja, inte vet jag... Det är klart att jag trodde jag skulle få chansen. Jag tycker själv att jag inte blivit så mycket sämre.

Lind har länge besvärats av en krånglande höft, men opererades under den gångna säsongen av experten Leif Swärd och gjorde comeback alldeles innan slutspelet.

Han betecknar sig nu som fullt återställd.

– Jag har träffat Swärd och har fått det beskedet. Operationen har lyckats. Och det kändes bra i de matcher jag spelade då jag kom tillbaka. Sen kan man ju aldrig veta hur det blir i framtiden, men just nu är jag skadefri.

Micke Linds förstaalternativt var att stanna i Brynäs, inte minst för att han är rotad i Gävle där han har en nio-årig dotter som han tar hand om varannan vecka.

– Men man kan inte räkna med att bli bofast på ett och samma ställe när man spelar hockey, det är få förunnat, resonerar Lind.

Nu får agenten Tobbe Kraft jobba för en ny klubbadress.

– Han får lyssna runt lite, kanske kommer några klubbar att ringa honom också. Sen kontaktar han väl mig om det är nåt som låter intressant. Jag har ingen brådska med att bestämma mig.

Micke Lind har inga planer på att sluta med hockeyn.

Han tänker sköta försäsongsträningen på egen hand.

– Jag kan vänta med att bestämma mig för ny klubb till augusti-september om det skulle vara så, säger han.

– Nej, det känns som en för låg nivå. Då skulle jag nog istället försöka hitta något annat att göra än att spela hockey. Men det är ingen tanke som jag har i nuläget. Jag vill fortsätta och visa att jag fortfarande har mer att ge.

Micke Sundlöv om beslutet:

– Jag har suttit med tränarna och dividerat fram och tillbaka, och det är tuffa beslut att ta och tuffa beslut att lämna. Men allt har ett slut, och i det här fallet hade vi kommit dit nu.

– Vi är i stort sett helt överens med Steve Dixon, har redan Hansen och Granström och Alexander Sundström har fått ett kontraktsförslag. Centerkvoten är fylld.

Mer läsning

Annons