Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir det förstås slutspel – mot Linköping...

Det finns inte längre nån anledning att skrämma små hockeyknattar med k-v-a-l-s-e-r-i-e-n, för så lågt kommer Brynäs inte att sjunka i år.
Inte när laget plötsligt vinner igen.
Inte när laget plötsligt gör mål i power play igen.
Inte när laget plötsligt vinner en match på bortaplan igen.

Annons

4–1 mot Rögle var ett välbehövligt bandage på alla möjliga sår.
Den här komprimerade elitserietabellen gör att man kan hoppas, tro och framför allt skriva vad som helst egentligen.
Så det får bli att Brynäs nu jagar det slutspel Czarnecki pratat om hela tiden – och gör det med fyra matcher i Läkerol Arena under de avslutande fem omgångarna, roligare kan det faktiskt inte bli.
Det kan förstås bli ingenting också – men lördagens seger i Lindab arena var en avsiktsförklaring som innebär att det i alla fall inte blir någon ny kvalserieskräck.
Men att längta och tråna efter ett slutspel är en positiv upplevelse som både Brynäs och klubbens supportrar behöver just nu.

Jag vet dessutom hur det går. Det kan nämligen bara bli så här.
Brynäs går till slutspel.
Brynäs kommer att få möta Linköping där.
Andreas Jämtin kommer tillbaka till Läkerol Arena.
Michael Sundlöv kommer att sitta fasttejpad på en stol, långt, långt från spelargången.
6–1 mot Linköping var en målexplosion som gav tre poäng – men mest feta, svarta rubriker. Lite i skymundan av dessa kunde Czarnecki smuggla ut sitt lag ur stan, flyga till Ängelholm – och leverera en stark insats i en nyckelmatch.
Med 4–1, många mål igen, bröt Brynäs sin egen sega svit av 14 matcher utan trepoängsseger på bortais. Samtidigt hamrade man fast Rögle i samma utsatta läge som Södertälje redan har intagit.

Brynäs står nu över nästa omgång, det är förlustmatchen i tisdags mot Frölunda som släpar efter, men kommer hur de andra lagen än spelar vara en av aspiranterna på en slutspelsmatch när Södertälje kommer till Gävle på torsdag.
Det finns några detaljer som tyder på att Brynäs har varit nere i formsvackan och vänt, och är på väg att växa.
En är absolut att elitseriens sämsta powerplaylag har dammat in fyra mål (Jonsson och Nolander i går) på de senaste två matcherna – och även om det inte ger några större lyft i statistiken har det i alla fall starkt bidragit till de sex snabba poängen laget tagit.
En annan är givetvis att målvakten inte behöver heta Jacob Markström för att kunna rädda Brynäs.

Jag kan fortfarande vakna kallsvettig efter mardrömmar om förra säsongens målvaktsspel i elitserien, där det ibland inte ens hade hjälpt om Markus Korhonen och Daniel Sperrle hade stått i Brynäsmålet samtidigt.
Nu är det alltså så, att när stjärnskottet Markström vilar upp sig i båset, briljerar Anders Lindbäck. Lindbäck släppte in en puck mot Linköping och en i går, och det efter ett tätt spel som imponerade stort.
Han hade också god hjälp. Jag såg Peter Nolander, Jonathan Carlsson, Jörgen Sundqvist och flera andra backar, vräka sig fram, trycka bort motståndare och rensa bort returer eller avstyra frilägen.

Brynäs vann matchen med 6–1 i torsdags, men fick storstryk av Linköpings klubbdirektör Mike Helber i mediavrålet.
Nånstans har jag nu läst att man i Brynäs funderar på att plocka fram vittnen, göra (polis?)anmälningar, visa upp bilder på Sundlövs blåtira – bara för att upprätta nån slags heder.

Mitt enkla råd: Håll nu bara käften och ta de straff som utdöms, avstängningar eller böter.
Slutspelet är nära, men när det gäller det fula spelet vid sidan om isen är Brynäs fortfarande kvar i kvalserien.

Mer läsning

Annons