Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir det intensivt, Brynäs

Tre matcher inom loppet av drygt 70 timmar.

I dag börjar Brynäs mest intensiva matchperiod den här säsongen. Eller rentav någonsin?

– Jag har i alla fall aldrig varit med om ett liknande upplägg, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Annons

Djurgården i Läkerol Arena i kväll, HV71 i Kinnarps Arena på lördag och sedan Färjestad i Läkerol Arena på söndag.

Ja, så ser Brynäs veckoslut ut.

Spelschemat för Champions Hockey League (som dock har blivit inställt) och det kommande landslagsuppehållet, tvingar tio av tolv elitserielag att spela match två dagar i följd kommande helg. Södertälje och Luleå, som möts på måndag, är de enda lagen som inte berörs av det intensiva schemat.

– Den här situationen kunde ha förhindrats. Det finns dagar där söndagsmatchen kunde ha spelats i stället, så att vi kunde ha fått en vilodag emellan. Men det här är en engångsföreteelse som vi måste klara av, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki.

Tre elitseriematcher på fyra dagar blir en ny upplevelse för Czarnecki – och många av spelarna.

– Det är verkligen inte optimalt. Men jag kommer att coacha för seger i varje match, som vanligt. Det gäller kanske att vara mer förståndig nu än normalt. Vi trivs ju när det är tätt matchande, vi är starka och dessutom inne i en positiv trend.

Vilka spelare i Brynäs är bäst rustade för den här typen av program?

– Dixon (Steve) har växt upp med ishockeyn i Kanada och ofta åkt på roadtrip, så han är van. Detsamma gäller Andreas Dackell, som varit i hetluften i NHL. Det viktigaste för spelarna att tänka på med ett sånt här schema är vilan mellan matcherna, det är viktigt att göra rätt saker.

Andreas Dackell vet vad som kommer att krävas – före, under och efter matcherna.

– Jag har varit med om det här förut (i NHL). Självklart sliter det extra mycket med ett så pass tätt spelschema. Därför gäller det att koppla av ordentligt mellan matcherna, det är den största grejen, säger Dackell.

Han utvecklar:

– Alla spelare måste tänka till lite extra. När det är så här tätt mellan matcherna är det viktigt att inte ha för långa byten, om man är kvar på isen för länge sitter tröttheten kvar i kroppen till dagen därpå. Man måste vara smart, vilket inte alltid är det lättaste.

Har du spelat tre matcher på fyra dagar i elitserien tidigare?

– Nej, jag tror inte det. Det borde ha gått att sprida ut matcherna på ett bättre sätt, förra tisdagen hade vi exempelvis ingen match. Men det här är lika för alla inblandade lag, och nu gäller det att fokusera ordentligt på de sista matcherna innan uppehållet.

026-15 93 78

Annons