Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu drar Vas till Ungern för OS-kval

Äntligen seger och uppehåll. Men för Janos Vas, Mads Hansen och Daniel Widing blir det ingen vila.
– Nej, jag åker tidigt i morgon bitti till Ungern för att spela OS-kval, berättar Janos Vas.

Annons

Efter tuffa sex matcher på tio dagar får spelarna, efter segern mot HV 71 i går, äntligen lite ledigt. I dag och i morgon är det helt träningsfritt, men för lagets landslagsspelare var det bara att snabbt packa ihop sina trunkar och lämna Gävle.
Mads Hansen och Janos Vas åkte tidigt i morse till Oslo respektive Budapest och Daniel Widing har samling med Tre Kronor på Arlanda under förmiddagen för avresa till Moskva och match mot Ryssland i Karjala Cup på torsdag.
– Vi ska spela OS-kval mot Kroatien, Litauen och Serbien till helgen och vinner vi den gruppen blir det ett slutkval senare mot Lettland, Italien och Ukraina i Riga, berättar Janos Vas.
Han spelade VM i våras för Ungern, men hade före dess inte representerat sitt land på tre år.
– Det är lättare nu när man spelar i Europa, då kan man komma iväg och spela med landslaget. Det skulle vara fint om vi tog oss hela vägen till OS.
För Mads Hansens Norge handlar det dock bara om en träningsturnering i Oslo där man möter Italien (på torsdag), Frankrike (fredag) och Österrike (lördag).
Tre Kronor möter förutom Ryssland på torsdag, även Tjeckien på lördag och Finland på söndag. De två senare matcherna spelas i Helsingfors.

Mer läsning

Annons