Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu funderar Ekholm på Nashville

Missen som bäddade för Färjestads segermål kan ha varit det sista Mattias Ekholm gjorde i Brynäsdressen.

Nu är risken stor att han nappar på ett fett erbjudande från Nashville Predators i NHL.

– Jag ska fundera på det nu, säger Ekholm.

Annons

Säsongen är över för Brynäs och nu intensifieras sportchefen Micke Sundlövs jobb att svarva ihop nästa säsongs spelartrupp.

Ovissheten är stor runt många spelares framtid och särskilt kännbar skulle förstås en förlust av Brynäs just nu ende landslagsman, Mattias Ekholm, bli.

Visserligen var det han som bara 24 sekunder från slutet i onsdags slarvade. Men på det stora hela har förstås 20-åringen svarat för en strålande debutsäsong i elitserien och Brynäs.

Ekholms framfart – inte minst i Tre Kronor där han varit given under säsongen och i två av tre turneringar utnämnts till bäste back – har förstås gjort att Nashville Predators fått upp ögonen.

NHL-klubben draftade honom 2009 och måste nu bestämma hur man ska göra för att inte bli av med rättigheterna. Samma deal gäller för övrigt Jakob Silfverbergs kontakter med Ottawa Senators.

Och Mattias Ekholm känner såväl till, som öppnar för flytt västerut, trots att han nyligen förlängde sitt kontrakt med Brynäs fram till april 2013.

– Jag vet inte hur det blir just nu. Jag får fundera på det här framöver och det är ett beslut jag får ta med mina närmaste, med min flickvän och mina föräldrar.

Enligt uppgifter till Sporten finns ett bud från Nashville till Ekholm förberett. Men just nu kommer Mattias i första hand att fokusera på möjligheterna att spela VM som avgörs i Slovakien 29 april-15 maj. Innan dess kommer även Ceska cup att spelas 21-24 april.

– Ja, och snart drar lägren inför landskamperna innan igång. Självklart hoppas jag bli uttagen igen, säger Mattias Ekholm.

Mer läsning

Annons