Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Danielsson opererat höften

Det blev en drygt två månader lång väntan för Björn Danielsson, men i går genomfördes höftoperationen som kan rädda hans hockeykarriär.
– Jag tror att allt har gått bra, hälsar han från sjuksängen, samtidigt som han meddelar att det inte blir något mer spel den här säsongen.

Annons

Danielsson har inte kunnat spela sedan bortamatchen mot Skellefteå den 9 oktober då hans ljumskar sade ifrån.

Besvären har pågått länge och den 31-årige Brynäsforwarden trodde att det var själva ljumskarna som var problemet. Men precis som för lagkompisen Micke Lind handlade det om höften – och precis som för Lind var ett ingrepp i höften den enda utvägen.

Gårdagens operation genomfördes av idrottsläkaren Leif Swärd i Göteborg – samme läkare som opererade Micke Lind förra veckan.

– Jag tror att allt har gått bra. Läkaren var lite stressad efteråt så jag har inte hunnit prata med honom, meddelar Danielsson.

Inte heller i Brynäslägret vet man den exakta utgången av operationen.

– Jag har bara hört att det har gått bra. I morgon kommer jag att veta mer, säger Brynäs massör Glenn Hellström, som i går kväll inte kunde säga något om själva ingreppet.

– Vi vet inte exakt vad de har gjort, och har heller inte fått veta något om operationen. Det är först när de går in i höften som de ser vad som behövs göras, berättar Hellström.

Redan nu står det klart att det inte blir något mer spel för Björn Danielsson den här säsongen. Hur rehabiliteringen kommer att se ut är ännu inte fastställt.

– Nej, det vet vi inte. Eftersom vi inte visste vad som skulle göras innan själva operationen har vi inte kunnat planera rehabiliteringen, säger Glenn Hellström.

Men att Björn Danielsson vill komma på benen så snabbt som möjligt råder det ingen tvekan om. Redan i går kväll var han less på sjuksängen, berättar han för Sporten. Sjukhuset får han lämna redan i dag.

 

Annons