Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Tierp gått på is

– Siktet är klart inställt. Vi ska absolut finnas med i allettan den här säsongen.
När Tierp hockey den här veckan går på is hemma i Veghallen, så talar allt i optimismens tongångar. Nye chefstränare Magnus Eriksson tvekar inte ett dugg utan siktar högt.

Annons

– Ja, vi har en mycket starkt trupp. I nuläget har vi hela 26 lirare och truppen har både bredd och spets. Här finns flera mycket intressanta spelare som kan blomma ut den här säsongen, säger Magnus Eriksson.

Ja, det finns hela tiotalet nyförvärv i truppen, som inleder hockeyettan med ett bortamöte med Borlänge den 19 september. Före premiären ska Tierp avverka ett halvdussin träningsmatcher.

– En mycket intressant trupp. Det var länge sedan vi hade en sån bredd och styrka på hockeytruppen, säger också Ola Berlin sportchef för Tierp Hockey.

Magnus Eriksson som är 40 år har mer eller mindre vikt sitt liv åt hockeyn. Han har själv också lirat i både Almtuna, Gimo och Östervåla. Som hockeytränare har han också verkat de senaste tio åren

Eldsjälen Magnus som nu satsar stenhårt på den kommande säsongen och som har Tierpskillen Johan Wiklund 27 som assisten i tränarjobben, ägnar större delen av sin fritid åt hockey. Eller vad sägs om att han på semestern tar frugan och barnen med och leder hockeyskolor uppe hos elitklubbarna Timrå och Modo...

– Intresset hos våra spelare är också helt okej. Vi har fyra kompletta femmor vid varje ispass, säger Magnus. Truppen genomförde på onsdagkvällen sitt fjärde ispass.

– Vi kommer också att köra med fyra femmor under alla träningsmatcher före seriestarten. Inför serieupptakten kommer truppen att bantas. De spelare som inte platsar kommer att få spela i Gimo, säger Magnus. (Som Sporten tidigare berättat om, så har Tierp och Gimo från och med den här säsongen ett samarbete under arbetsnamnet TG - 10).

Magnus ser mycket positivt på att konkurrensen är stenhård och att det kommer att främja Tierp Hockey den här säsongen. Samtidigt ska ju Gimo Hockey vinna på samarbetet.

Träninspassen kommer att vara tuffa och i stort blir det tre pass per vecka och då kommer också den fysiska biten vara inbakad.

Vilka lirare blir nyckelfigurer i den här säsongens Tierp Hockey?

– Kedjan med tvillingbröderna Tomas och Tobias Berlin med Norska elitspelaren Frank Dahl (nyförvärv från Rosenborg) hoppas jag mycket på. Men de övriga tre formationerna är också mycket intressanta, säger Magnus.

Vilken hockey kommer ni att visa upp den här säsongen?

– Vi är ju inte direkt något storvuxet och fysiskt stark lag. Men det vi kommer att satsa på är en snabb hockey. Vi har många skridskostarka och spelskickliga lirare. Men vi ska också ha en stark defensiv och därtill kommer alla att få klart för sig, att JOBBA rejält hela tiden under matcherna, klargör Magnus.

Ute på banan har trion Per "Pertan" Andersson ansvaret som lagkapten. Här assisterar Peter Andersson och Tomas Berlin.

I nuläget har Tierp också tre målvakter Östervålagrabben Kim Wiktorsson är och har bland annat spelat i Norge, där finns också som under förra säsongen Rikard Zeidlitz och Andreas Strömberg (återvänder från Almtunas J-18).

På backsidan finns nya intressanta namn som Magnus Lindfors (Sätra) och Anders Kimhag, try out spelare som förra säsongen lirade för Ulricehamn.

Förutom måltjuven Fank Dahl har Tierp också en annan mycket intressant forward i Andreas Swedlund som förra säsongen lirade för Timrås J-20 elit.Visst är det här Magnus första år som tränare på nivå hockeyettan. Men det är absolut inget som gör honom räddhågsen.

– Nej, visst jag kommer väl också att få lära mig en del. Men jag spänner bågen högt.

Vilka ser du som favoriter?

– Nya Ore, Enköping och Borlänge tror jag blir topplag. Men som sagt vi ska med den här truppen absolut kunna vara med och kämpa i toppen av serien, säger den nye Tierpstränaren.

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons