Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu måste du visa vägen, Czarnecki!

Några förluster till och Czarnecki hänger löst
Nu är det illa.
Lite av fjolårsvibbar vill jag bestämt påstå.
Sjätte raka förlusten efter 1–4 mot Södertälje.
Jag tror inte att Niklas Czarnecki klarar så många förluster till. Fortsätter man att förlora är man snart nerdragen i bottenskiktet och då hänger Czarnecki löst.

Annons

Den 22 oktober i fjol fick Leif Boork sparken efter sju raka förluster, vinst över Timrå men 1–5 över Frölunda blev för mycket. Boork fick gå.
Nu är vi snart där vid det vägskäl som har blivit oundvikligt. På nytt måste sportchefen Micke Sundlöv sätta sig ner och välja väg, överraskande på sitt sätt efter en stark inledning av serien, men ser man det i ett större perspektiv är det ingalunda oväntat.
Från hyllad tränarhjälte till ifrågasatt. Det är klart att klockan är på väg att börja klämta för Niklas Czarnecki. Han kommer att ifrågasättas och jag tycker inte att det är något fel med det. Hockeyns verklighet fungerar på det sättet.

Det är naturligtvis något som inte stämmer med Brynäs.
Ja, ni ser själva, 1–4, 1–2, 0–6, 2–4, 1–3 och 1–5 är siffror som säger det mesta. Men det säger inte hela sanningen.
Sex mål på sex matcher och man kan efterlysa målskyttar hur mycket som helst, jag saknar ett disciplinerat försvarsspel där puckarna spelas framåt, ur egen zon och inte bakåt, säkrare målvaktsarbete och bättre inställning, men det är ytliga detaljer, det viktiga är att hitta en inre kärna till varför det har gått så här.
Brynäs är ett förlustgäng – även före matcherna.
Det saknas kurage och en massa jävlar anamma i laget. Och hur ska man få det då ledartrion Czarnecki, Tommy Jonsson och Janne Larsson ser ut som om de bär på all världens dynga och man väntar bara att de ska deppa ihop vilken sekund som helst och falla omkull av utmattning.

Jag gillar Niklas, Tommy och Janne. Det är tre trevliga pojkar.
Men nu får de karska upp sig och sprida lite framtidstro. Än har inte världen gått under och Brynäs är faktiskt fortfarande femma i tabellen.
Det är attityd som saknas.
Spelarna måste faktiskt börja tro på sitt eget lag. Det går inte att deppa ihop redan i bussen till matcherna. Tränartrion med hjälp av kaptenerna måste ingjuta mod och kurage och få tillbaka något av den glädje som fanns i laget tidigare.
Ta värmningen före matchen, som ett exempel, en bra värdemätare på hur laddat och spelsuget ett lag är, Brynäs värmning i Scaniarinken var en katastrof. Jag såg hela värmningen och blev omskakad av ett håglöst och ointresserat gäng som åkte omkring och lallade och pliktskyldigast sköt några skott på de bägge målvakterna.
I båset stod tränarna och tittade på. I alla fall för en kort stund, kanske de skamset slog ner sina blickar i gummimattan och föredrog att dra sig in till de bakre regionerna.
Sluta med att älta om saknade målskyttar, det är mitt jobb, glöm det som har gått snett.

Brynäs smekmånad är över.
Men jag vägrar att tro att Brynäs tagit sina poäng enbart av den anledningen att motståndarna har underskattat dem.
Brynäs var det tippade bottenlaget som alla skulle köra över. I början ställde lagen ut sin skridskor och trodde att det skulle gå av bara farten att vinna över Brynäs.
Det straffade sig.
I takt med att Brynäs chockat motståndarna har respekten för Czarneckis gäng infunnit sig och man har insett allvaret, Dackell och hans kompisar måste tas på allvar, det har Brynäs dyrt fått betala.
Dackell som kapten och assisterande kapten Lars Jonsson måste ge tränarna sitt stöd. Tyvärr är Jonsson inte spelaren att få hjälp av när det går en emot.

Czarnecki har, som jag ser det, gjort några missar.
Det var en viktig match mot Södertälje, en match där bästa laget ska spela, då ställer man inte Anders Lindbäck i målet när man har en av landets bästa målvakter i Jacob Markström.
Snacket jag alltid hör, att Jacob och Anders är lika bra, är inget annat än bullshit. Det är klasskillnad mellan dem.
Slarvigt målvaktsspel av Lindbäck var också orsaken till att SSK kunde gå fram till 3–0.
Jag tycker också att Czarnecki coachar för förutsägbart och efter givna linjer. I stället för att toppa med de som varit med länge, men som är helt ur slag, borde han låta den nya generationen ta över.
Det kan inte bli sämre.

Mer läsning

Annons