Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ser jag fram mot en trevlig hockeyfest

Brynäs ångar på.
Fjärde raka segern och ett litet ryck i tabelltoppen då Linköping och Färjestad tappade poäng.
Tabellen bjuder på rejält med hockeygodis.

Annons

Alla vi hockeyvänner får den tidiga seriefinalen i Läkerol Arena som vi så hett längtat efter och som alla pratar om just nu. Ettan Brynäs mot tvåan Linköping efter sju omgångar är en jätteoddsare.
Det blir en hejdundrande hockeyfest. Ja, jag tror att det blir en fest. Brynäs ser så väldigt stabilt ut och efter sex segrar och ledarposition spelar man med ett enormt självförtroende. Linköping är, med sitt stjärnprydda gäng, lite av favorit men jag tror att Brynäs kan göra en jämn match med gästerna och självklart kan man vinna.
Matchen i COOP Arena mot Luleå i går kväll kändes lite som uppvärmning inför lördagens slag. En känsla jag hade redan före matchen då jag slog mig ner i tv-soffan. Men det viktiga var att Niklas Czarneckis grabbar inte kände samma sak, då kunde det gå illa...

Nu var det aldrig någon fara att man inte hade fokus på mötet med Luleå.
Brynäs såg oerhört laddat ut, koncentrationen var det ingen fara med, stabilt och säkert bortaspel och jag var aldrig orolig.
Det kändes lugnt hela vägen. För en kort stund kastade jag mig oroligt i TV-soffan, i samband med Johans Harjus reducering till 2–3 när Jörgen Sundqvist satt utvisad och när Steve Dixon åkte ut ut tjugo sekunder senare och Luleå fick ytterligare ett power play, det kändes som att Luleå var på gång.
När Daniel Widing gjorde 4–2 i power play återkom lugnet framför TV:n. Brynäs spelade disciplinerat ut perioden och såg i tredje till att man hade pucken på rätt sida om sig. Det gjorde man riktigt bra och segern var solklar.

Widing gjorde två mål i matchen och har gjort mål i de tre senaste matcherna. Totalt fyra mål och därmed börjar det likna något för den åkstarka landslagsforwarden.
Janos Vas gjorde sitt första mål. Ungraren pricksköt kvitteringen 1–1. Ett härligt mål.
Jag imponeras på nytt av lagets insats. Åter igen är det laget Brynäs som vinner och gör det så lugnt och säkert så att man inte kan annat än att bli att bli väldigt glad. Czarnecki pratar ofta om gruppen, jag har tagit väldigt lätt på hans gruppsnack, nu får jag ta mig en ordentlig funderare över hur mycket gruppen och sammanhållningen betyder för framgången.
Det är en kanske en faktor betydligt viktigare än vad jag först ansåg att det var.
Jacob Markström är kanon, men 0–1 tappar han in, och utespelarna gör ett jättejobb från Lasse Jonsson i första backparet till Emil Sandin i fjärdekedjan. Alla vet vad de ska göra och klarar det väldigt bra. Brynäs är just nu en välfungerande lagmaskin där alla jobbar hårt hjälper varandra.

Jag måste nypa mig i armen både en och två gånger när jag läser tabellen.
Den ser overklig ut. Det är säkert någon som skojar med oss här i Gävle, det är kanske bara på skoj, när vi vaknar upp har man vänt tabellen upp och ner.
Men Brynäs spelar, faktiskt så gör man det, som ett topplag. Inte för en enda sekund ska man be om ursäkt för att man leder serien.
Om Brynäs är serens bästa lag just nu vet jag inte, det för jag besked om på lördag, det blir mycket intressant att se Czarneckis gäng mot det guldtippade Linköping.
En lördagskväll att se fram emot.

Till sist: Brynäs spelade i sina svarta tröjor som man också gjorde när man vände 0–3 till 4–3 mot Rögle. Har man gått och blivit vidskeplig nu också.

Mer läsning

Annons